facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

VENRAY Lokaal in centrum – nieuwe burgemeester

december 12, 2022

ACTIE: VENRAY Lokaal is zaterdag 17 december van 10.00-16.30 in het centrum van Venray aanwezig. Een werkkamer van de burgemeester is ingericht waarin iedereen welkom is even op de stoel van de burgemeester te zitten.

Met een ambtsketen om is het mogelijk, heel even, ‘de sleutel van Venray’ in handen te hebben. We delen snoepsleutels en kinderen mogen de ‘ambtsketen’ houden. Natuurlijk zijn we benieuwd wat men in Venray zou willen veranderen.

De sleutel in handen.

Zou jij wel eens op de stoel van de burgemeester van Venray willen zitten? Grijp dan zaterdag je kans! Te midden van een gezellig centrum in kerstsfeer heeft VENRAY Lokaal de ambtsketen voor jou klaar liggen. Neem plaats achter het bureau en laat weten wat jij in Venray zou veranderen als je voor even de sleutel in handen had. Een sleutel is geregeld.Op de achtergrond gaat de zoektocht naar een nieuwe burgemeester verder. Venray zoekt een “verbind(st)er” met een flinke portie daadkracht, die middenin de samenleving staat.

Maar waarom eigenlijk, is er iets mis dan met de huidige burgemeester Leontien Kompier? Integendeel, maar zij is waarnemend, dus tijdelijk. Toen ze op 22 december 2021 officieel benoemd werd wisten we dat.

De profielschets is in samenwerking met de inwoners van Venray opgesteld en inmiddels vastgesteld. De sollicitatiegesprekken kunnen binnenkort worden gevoerd. Als alles volgens planning verloopt komt de gemeenteraad in het voorjaar waarschijnlijk met de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester.

Deze aanbeveling wordt met het advies van de commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd. Vervolgens screent en spreekt de minister de kandidaat. Daarna kan de benoeming door de koning in gang worden gezet.

De commissaris van de Koning beëdigt vervolgens, waarschijnlijk rond de zomer van 2023, de burgemeester in Venray. We zullen burgemeester Leontien Kompier absoluut gaan missen. We snappen nu hoe de Langedijkers zich voelden toen deze betrouwbare en oprechte “burgermoeder” hun gemeente ook moest verlaten.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Venray Centraal
  • Bron artikel: Venray Centraal
Gepubliceerd in Nieuws