facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
november 30, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Dylan Sanders (13) uit Oirlo wordt Nederlands kampioen jeugd libre 2e klasse

november 24, 2022

Afgelopen zondag 20 november deed Dylan Sanders in Siebengewald mee aan het Nederlands kampioenschap libre (biljart) tweede klasse en met succes. Dylan speelde zeven wedstrijden en wist ze alle zeven te winnen.

Het begon allemaal toen Dylan 5 jaar was en hij door zijn opa en oma in aanmerking kwam met biljart. Hij vond biljarten zo leuk dat hij van lege pakken melk zijn eigen biljarttafel bouwde. Kort daarna vonden zijn ouders op vakantie in Engeland een kinderbiljart, Dylan was niet meer te stoppen. Met negen jaar kreeg Dylan dan eindelijk een grote biljarttafel en nu kon het echte spelen gaan beginnen. Door school kwam Dylan erachter dat er in Siebengewald een biljartvereniging was die ook jeugdleden in hun vereniging hadden, en uiteraard volgde er een proefles.

Hij melde zich aan bij biljartvereniging 't Töpke in Siebengewald, elke zaterdag trainen bij de club en op zondag de wedstrijd. Door elke dag thuis te oefenen werd Dylan ontzettend goed en mocht hij dan ook afgelopen 20 november mee doen met het NK Libre wat gehouden werd 't Töpke in Siebengewald. Dylan wist de eerste plaatst te behalen.

 

Erepodiume 2de klasse 
v.l.n.r Gijs Selten, Dylan Sanders en Jeffrey Vinken

Omroep Venray vroeg Dylan of hij na het behalen van de eerste plaats op het NK Libre 2e klasse nog verdere dromen heeft? Dylan gaf daarop als antwoord: “ Ik zou graag willen leren “kunststoten” dat zijn speciale kunstjes doen met de biljartballen.”

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Abc ’t Töpke
  • Datum: donderdag 24 november 2022