facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Open dag Voedselbank Limburg-Noord in Venray

oktober 13, 2022

Zaterdag 22 oktober, van 10.00 tot 14.00 uur, houdt Voedselbank Limburg-Noord een open dag op de hoofdlocatie aan de Smakterweg 19 in Venray (NLW gebouw). Op deze manier wil de Voedselbank laten zien wat er allemaal bij komt kijken om de ruim 160 gezinnen die onder de armoedegrens leven, iedere week te voorzien van een voedselpakket.

Toename gezinnen, alleenstaande ouderen en jongeren
De opgave van de voedselbanken in Nederland wordt steeds groter omdat er steeds minder voedsel wordt gedoneerd, terwijl het aantal gezinnen dat er voor in aanmerking komt, stijgt. Niet enkel gezinnen maken steeds meer gebruik van de voedselbank, Voedselbanken Nederland (VBNL) constateert dat ook steeds meer ouderen bij hen aankloppen. Ouderen die enkel een AOW-uitkering hebben kunnen door de hoge energieprijzen en stijgende inflatie maandelijks niet of onvoldoende rondkomen. In de regio Noord-Limburg is er een stijging van ongeveer 10% te zien ten opzichte van voorgaande jaren. Ook is er een toename te zien in het aantal alleenstaande jongeren dat gebruik maakt van de voedselbank.

Rondleiding opendag
Tijdens de open dag kan men kennismaken met de werkwijze binnen de voedselbank. Vrijwilligers geven rondleidingen en uitleg en op diverse plaatsen staan stands met informatie over bijvoorbeeld de intake: wanneer komt men in aanmerking voor een voedselpakket? Maar ook: wat zit er in een pakket. En: hoe komt de voedselbank aan die producten? Bezoekers die de Voedselbank willen steunen mogen die dag ook lang houdbare producten afgeven en natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om een gelddonatie in de bus te doen.

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Voedselbank Noord-Limburg
  • Bron artikel: Voedselbank Noord-Limburg
Gepubliceerd in Nieuws