facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Kookboek Venrayse Favorieten gelanceerd

oktober 12, 2022

Na bijna een jaar hard werken werd zaterdag jl. het kookboek Venrayse Favorieten gepresenteerd in de schouwburg van Venray.

Onder grote belangstelling van deelnemers uit het boek, familie, vrienden en sponsoren werd het eerste boek door kookboek-voorzitter Ine Eijdems overhandigd aan Joep Vossebeld, curator van het Odapark. De Rooyse Ladies ondersteunen hiermee een speel-kunstwerk voor kinderen in het Odapark.

In november vorig jaar plaatsten de Rooyse Ladies een eerste oproep om recepten in te leveren voor een kookboek met heerlijke gerechten en mooie verhalen van mensen die een binding met Venray hebben. Het resultaat is een kookboek geworden met een variëteit aan verhalen en recepten, niet alleen uit Venray maar van over de hele wereld. Verhalen over gerechten die al generaties lang in een familie worden doorgegeven, die meegenomen zijn vanuit een vaderland of vakantie; vol van bijzondere herinneringen.

Feestelijke lancering

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver! Na turbulente maanden: van foto's maken van de gerechten en de deelnemers door fotograaf Ilse Leijtens (Jepp Fotografie), tot het redigeren van alle recepten en verhalen en uiteindelijk de opmaak, werd het kookboek Venrayse Favorieten gepresenteerd. Presentator Tom Vaessen, onder begeleiding van Kiwanis-lid Delene van Helmond, verzorgde de rode draad van het feestelijke programma. Boekpartner Guido van Dijck van de gelijknamige PLUS Guido van Dijck assisteerde bij de loterij waarbij de bezoekers mooie prijzen konden winnen. Joep Vossebeld van het Odapark vertelde waar de opbrengst van het kookboek aan besteed gaat worden. Kunstenaars Krista Smulders en Michiel Ubels zullen in het voorjaar van 2023 een speel-kunstwerk in het Odapark realiseren waar kinderen op kunnen spelen en ravotten. Een leuke manier voor kinderen om met kunst in aanraking te komen.

De ontvangst van de gasten werd op vrolijke wijze opgeluisterd met liedjes van de welbekende Venrayse Sjanellekes. En het feestelijke programma in de schouwburg werd muzikaal omlijst door de Venrayse band Roots in Rooj. Uiteraard werden er ook hapjes geserveerd - het gaat tenslotte om een kookboek - en deze werden verzorgd door de Rooyse Ladies zelf.

Favorieten

Als extra verrassing voor de amateurkoks werden de favorieten van de Venrayse chef-koks bekend gemaakt. Enkele topkoks waren aanwezig om deze vijf deelnemers extra in het zonnetje te zetten.

Kookboek-verkoop

De aanwezigen waren enthousiast over het nieuwe kookboek: de presentatie van Venrayse Favorieten was een groot succes! Er was al een groot aantal boeken online besteld, maar op deze middag werden nog veel extra boeken verkocht. Het kookboek Venrayse Favorieten heeft maar een beperkte oplage, en ze zien dat de vaart er al goed in zit. Sinds maandag zijn de kookboeken ook te koop bij Roojboek op het Schouwburgplein in Venray. Vanaf zondag 16 oktober tot zaterdag 26 november houdt PLUS Guido van Dijck een spaaractie waarmee het kookboek met korting gekocht kan worden. Uiteraard blijft het boek voorlopig ook nog online te koop via www.kiwanisderooyseladies.nl

Het boek is niet alleen een mooi aandenken voor veel mensen maar kan ook een prachtig cadeau zijn voor bijv. de feestdagen. Het staat vol met ruim 60 gevarieerde recepten, van speelse voorgerechten tot wereldse hoofdgerechten en heerlijke desserts.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Rooyse Ladies
Gepubliceerd in Nieuws