facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Oranjebuurt werkt aan verduurzaming

oktober 04, 2022

Ruim 50 betrokken Oranjebuurtbewoners kwamen afgelopen woensdag af op het Avondje Duurzaamheid, georganiseerd in de Petrus’ Bandenschool door de werkgroep Duurzaamheid van de Oranjebuurt samen met de gemeente.

De grote belangstelling had duidelijk te maken met de actualiteit van het onderwerp: we gaan er allemaal wat van voelen, is het niet met de kou dan wel in onze portemonnee.

Centraal was de vraag op welke manier we te maken hebben met energie besparen, energie anders opwekken, de financiële aspecten van duurzaamheid en wat er aan nieuwe technieken in de nabije toekomst wacht.

Vragen en tips bij de aanwezigen werden per onderwerp genoteerd op vier flipovers, waarna de aanwezige heren van de gemeente de punten stuk voor stuk bespraken. Met de belofte dat een en ander ook op mail aan iedere deelnemer zou worden toegestuurd.

Vervolgens gingen de aanwezigen over één van de vier onderwerpen aan aparte tafels samen verder praten. De conclusies werden kort gedeeld in de afsluiting. Duidelijk was dat voor de aanwezigen het zoeken naar duurzame energie in huis niet alleen een noodzaak, maar ook steeds meer een uitdaging betekent. Een uitdaging die we waar mogelijk samen aangaan in de Oranjebuurt. En dat gaat gebeuren in kleinere werkgroepjes waarvoor zich vele aanwezigen hebben aangemeld.

Geert Geujen en Arjen van Wijngaarden van de gemeente, wezen op de website www.duurzaambouwloket.nl waar iedereen de mogelijkheden van zijn/haar eigen huis kan bezien. Daar vindt iedereen juiste en onafhankelijke informatie over allerlei isolerende maatregelen en voorzieningen.

Duurzaamheid, daar is in de Oranjebuurt het laatste woord nog niet gezegd.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Oranjebuurt Venray
  • Bron artikel: Oranjebuurt venray
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..