facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 24, 2024
     
Gemist kijk live luister live

NPO radio 1-programma '5 Dagen' bij de tbs-kliniek de Rooyse Wissel

oktober 04, 2022
In de week van 3 oktober staat de bus van het radio 1-programma 5 Dagen (NTR/PowNed) met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk bij de tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum. 
De tbs-kliniek ligt regelmatig onder vuur. Een misdadiger die niet terugkeert van verlof, iemand die de mist ingaat; het wordt al snel de kliniek aangerekend. Terwijl de resultaten van de gemiddeld negen jaar durende behandeling juist redelijk positief zijn. 
De tbs-kliniek heeft als opdracht ex-gevangenen op een veilig en verantwoorde manier terug te laten keren in de maatschappij. De kans dat een ex-tbs'er na zijn behandeling de fout in gaat is 20%, terwijl dat bij een ex-gedetineerde zonder behandeling 70% is. Maar hoe krijgen ze levensgevaarlijke misdadigers weer op het rechte pad? En wat gebeurt er eigenlijk achter die hoge muren van een tbs-kliniek?
5 Dagen strijkt neer bij de tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum om een kijkje te nemen achter de schermen. Hoe is het om te werken met extreem gevaarlijke personen? Wat houdt de behandeling in en hoe effectief is die? Hoe is het om als tbs'er zelf jarenlang in een kliniek te zitten, en hoe is het om daarna weer je weg terug te vinden in een maatschappij die je niet met open armen ontvangt? We praten hierover met behandelaars, tbs’ers en ex-tbs’ers. Ook gaan we in op het personeelstekort en de eigen opleiding die de Rooyse Wissel daarom dit jaar is gestart. 1 september is de eerste lichting studenten begonnen.
5 Dagen live vanaf de Rooyse Wissel in Oostrum. Maandag 3, dinsdag 4, woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 oktober, van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. Zie ook de site van 5 Dagen

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Powned foto Hans Tak
  • Bron artikel: NTR Communicatie
Gepubliceerd in Nieuws