facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Oproep scootmobielgebruikers aan Venrayse politiek

september 24, 2022

Scootmobielgebruikers en het Lokaal FNV Limburg Noord  roepen op om te protesteren tegen de plannen van de gemeente Venray om de snelheid van de scootmobielen te verlagen naar 12 km per uur. Tevens is het de bedoeling dat de actieradius van de voertuigen beperkt wordt naar maximaal 20 km.

Om dit protest kracht bij te zetten vraagt Lokaal FNV Limburg Noord om op dinsdag 27 september om 19.00 uur naar het gemeentehuis te komen om het college van B & W en de gemeenteraad ervan te overtuigen dat het doorvoeren van deze maatregel een slecht besluit is, en ze vragen dan ook om het besluit terug te draaien zodat de vrijheid aan de gebruikers teruggegeven kan worden.

 

Het vorige college van Burgemeester en Wethouders in de gemeente Venray heeft in 2020 als bezuinigingsmaatregel ingestemd met het beperken van de mogelijkheden van de scootmobiel van Medipoint. De snelheid van de scootmobiel zal worden beperkt tot 12 km per uur en men kan niet verder dan 20 kilometer rijden op de meegeleverde accu’s.

Hierdoor kunnen mensen, die afhankelijk zijn van een scootmobiel nog moeilijker meedoen aan het maatschappelijk leven.  Zij kunnen niet oprijden met fietsers en niet vanuit een kerkdorp naar het centrum rijden voor boodschappen of een bezoek brengen aan hun familie en bekenden.

Scootmobielgebruikers en sympathisanten

“laat je stem horen” 

Om de raadsleden en het College  te overtuigen.

Daarom: Kom op Dinsdag 27 september 2022 om 19:00 naar het Gemeentehuis van Venray

Aanvullende informatie

  • Bron foto: archief
  • Bron artikel: Lokaal FNV Noord Limburg
Gepubliceerd in Nieuws