facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
september 27, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Venray

september 23, 2022

Veel zaken regel je tegenwoordig via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig en kunnen wel wat hulp gebruiken. Dat kan bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Gratis spreekuur
In bijna alle bibliotheken van Nederland is er inmiddels zo’n IDO. Óók in de Bibliotheek Venray. Vanaf oktober kan men niet één, maar twee keer per week het spreekuur bezoeken. Op dinsdagen is het loket geopend van 14:00 tot 15:30 uur en op donderdagen van 15:30 tot 17:00 uur.

Bezoekers kunnen er terecht met vragen over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, rijbewijs verlengen, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. Klanten worden geholpen met het vinden van informatie op internet of worden doorverwezen naar één van de lokale partners of landelijke instanties voor verdere hulp. Het spreekuur is gratis en je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn.
Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl/ido

Laagdrempelig
Het informatiepunt is een onderdeel van het landelijke programma Digitale Inclusie.
De landelijke overheid wil dat iedereen digitaal mee moet kunnen doen en ziet hierin een rol voor de bibliotheken weggelegd. Bibliotheken zijn laagdrempelig en dicht in de buurt bij de burgers. Het Informatiepunt Digitale Overheid komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en Manifestgroep-partijen waarin o.a. de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV aan deelnemen.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: omroep venray
  • Datum: vrijdag 23 september 2022