facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
maart 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Politie

Interactief meezingfestival Ameezing op het Schouwburgplein

augustus 29, 2022

Op 3 september zal voor het eerst het meezingfestijn Ameezing in Venray plaatsvinden. Hiermee gaat de droom van Bert Linders, oprichter van het meezingfeest, in vervulling. Bigband Flavour, Close Harmony Group Confetti en Schouwburg Venray zijn de kartrekkers van dit meezingfeest. Eerder waren er al succesvolle edities van Ameezing in Eindhoven, Tilburg en Valkenswaard en nu verplaatst dit grote meezingfeest zich, na drie en een half jaar vertraging door corona, naar het Schouwburgplein in Venray.

Nieuwe muziekale traditie
In september 2019 ging ik naar Ameezing in Eindhoven en samen met bijna 10.000 meezingers heb ik enorm genoten op het plein”, vertelt Bert. “’Hoe mooi zou zijn als zo’n evenement ook in Venray plaats kon vinden’, dacht ik. Ik vroeg de organisatie van het feest of er een soort octrooi op deze naam was. Die was er niet, zo kon ik de naam van het meezingfestijn vrij gebruiken. Ik wilde Venray een nieuwe muzikale traditie op het Schouwburgplein geven. Aan de gemeente Venray vroeg ik of de eerste zaterdag in september als vaste datum voor dit meezingfeest vastgelegd kon worden. Die datum werd mij toegezegd.

Om het evenement laagdrempelig te houden moest deze gratis toegankelijk zijn voor iedereen. Maar om de hoge kosten enigszins te drukken bedacht ik de Ameezing Friend Voucher die als cadeau gegeven kan worden. Dit is een voucher voor consumpties met deelname aan een loterij die wij voor het feest organiseerden. Iedereen met zo’n voucher maakt zo kans op een prijs. Om het publiek te helpen uit volle borst mee te zingen plaatsen we een groot ledscherm met de liedteksten erop en vragen we alle koren uit de omgeving om ons te “helpen” dit festijn tot een groot succes te maken. Het enige dat we als organisatie nog wensen is veel publiek dat meezingt en mooi weer.”


Programma
Voordat Ameezing van start gaat krijgen lokale en regionale zangtalenten tussen 19.00 uur- 20.00 uur de kans om hun talent te tonen aan het publiek. Dit zal gebeuren onder begeleiding van Auke Classens (SAUL), zangcoach en muziekdocent. Dan gaat om 20.15 “Ameezing Venray” van start en zingt het hele publiek mee waarna tussen 23.15 en 01.00 uur DJ Leon Aarts de avaond afsluit en het publiek tot de laatste minuut in meezingsfeer houdt. De presentatoren van de avond zijn: Kyra Zegers en Davey Janssen.

Prijzen loterij
De te winnen prijzen zijn o.a.: Een weekendverblijf in hotel Sauerland met kerst, 1 minuut gratis winkelen, een bierproeverij met 6 biersoorten, een bootreis op de Maas voor 4 personen en een groot vleesproductenpakket. De prijzen worden tijdens de pauze verloot. De vrienden voucher is verkrijgvaar via schouwburgvenray.nl of bij Bert Linders 06-29085031 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Bigband Flavour