facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
maart 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Politie

Succesvolle editie 'Schijt aan de Grens' in Venray en Overloon

augustus 29, 2022

Afgelopen weekend vond het cultuurfestival "Schijt aan de Grens weer plaats in Overloon en Venray. Na corona kon het festival gelukkig weer doorgang vinden.

De weergoden waren goedgezind en op beide dagen waren de temperaturen uitstekend om op de festivalterreinen te vertoeven in het stadspark bij de grote kerk in Venray en bij ‘t Helder te Overloon.

 Het aantal bezoekers in Overloon oversteeg de verwachtingen. Op zaterdag rond de duizend bezoekers en op zondag werd dit aantal nog overtroffen.

Het was vooral erg druk bij de presentatie van Wim Daniels. De ruimte hiervoor was tot op de laatste plaats bezet. De reacties van de bezoekers waren dan ook zeer lovend. Het festival was zeer kleurrijk door de feestelijk uitgedoste en verklede artiesten. Onderdelen die zeer gewaardeerd werden waren de “knuffeldames” en de “suikervrollie” en de cocktailbar. Ook voor de kinderen was er van alles te beleven.

Veel bezoekers waren met de fiets op het evenement afgekomen. Ook vele campinggasten en vakantiegangers kwamen naar ‘ Helder in Overloon, waar men zich verbaasde over het evenement dat gratis en voor niets bezocht kon worden. Ook de artiesten waren uitermate tevreden over de belangstelling. Alleen al in Overloon waren naar schatting 50 vrijwilligers betrokken bij de organisatie van dit evenement.

 Ook de organisatie in het stadspark in Venray is uitermate tevreden over het aantal bezoekers. Naar schatting 4000 bezoekers hebben het festival bezocht verdeeld over beide dagen. Ook hier lovende reacties over het programma en de diversiteit van de artiesten. Publiekstrekker was ook hier Wim Daniels en deken Ed Smeets die in het Venrays museum hun presentatie ten gehore brachten. Geinteresseerde bezoekers moesten zelfs geweigerd worden, zo druk was het.

Probeersel dit jaar was de ‘goed gevoel markt’. Ook dit is volgende edities voor herhaling vatbaar.

Grote publiekstrekker was ook deze editie weer de hilarische “Die Verdammte Spielerei” die in een vorige editie ook zeer gewaardeerd werd.

Uniek was de samenwerking met de grote kerk. Hier werden in kleine groepen rondleidingen verzorgd door vrijwilligers. Op zaterdag kon ook de toren van de St. PetrusBandenkerk beklommen worden. De horeca in eigen beheer is ook als zeer positief ervaren.

 Ook in Venray zijn er naar schatting 40 vrijwilligers betrokken geweest bij de organisatie van dit mooie cultuurevenement.

 Verder hebben diverse sponsoren een bijdrage geleverd om dit gratis festijn mogelijk te maken.

Over 2 jaar wordt als alles meezit het volgende festival gehouden. Tevens wordt dan het eerste lustrum gevierd.

Half september wordt er voor alle vrijwilligers een afsluitend treffen georganiseerd waarbij ook teruggeblikt wordt op de editie 2022 in Venray en Overloon.

 

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Organisatie Schijt aan de Grens
  • Datum: maandag 29 augustus 2022