facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Gemist kijk live luister live

VV Holthees-Smakt verliest de derby tegen Leunen

december 18, 2023

Op een zwaar veld begonnen VV Holthees-Smakt en Leunen aan de derby.

VV Holthees-Smakt begon het mist slecht en wist in de derde minuut al op voorsprong te komen. Stef Janssen onderschept een bal in de verdediging van Leunen en loopt alleen op de keeper af en schiet de bal langs de keeper in het doel 1-0. In de tiende minuut is wederom Stef scherp. Na een slechte bal in de verdediging van Leunen wint Stef het duel van de keeper en schiet de bal in het lege doel 2-0. Maar dan besluit VV Holthees-Smakt om met Leunen mee te doen. In de vijftiende minuut lukt het VV Holthees-Smakt niet om in de buurt van het vijfmetergebied de bal weg te krijgen en uiteindelijk krijgt Jordie Hattu de bal voor de voeten en schiet de bal in het hoekje binnen 2-1. 3 minuten later staat ook de gelijkmaker op het bord wederom gaat er achterin bij VV Holthees-Smakt veel niet goed en uiteindelijk wordt er net buiten de zestien meter een overtreding gemaakt. Kevin Timmermans gaat achter de bal staan en schiet deze over de muur in het doel 2-2. Vervolgens verloopt de rest van de eerste helft zoals het eerste gedeelte alleen ontbreken de kansen en doelpunten. Tot een minuut voor de rust Kevin Timmermans de bal krijgt en na een paar keer dreigen met schieten heeft hij de ruimte gecreëerd om doeltreffend uit te kunnen halen 2-3. Na de rust wordt het spelbeeld (mede door het verslechterend veld) alleen maar rommeliger. Na een kwartier voetballen weet Giuseppe Miraglia via een balletje over de verdediging bij Wilco Stiphout te krijgen die direct uithaalt maar recht op de keeper schiet. De reactie van Leunen laat niet lang op zich wachten, bij een hoekschop beland de bal ineens voor de voeten van een speler van Leunen maar hij schiet de bal via de lat over het doel. Zes minuten voor tijd wordt de eindstand op het scorebord gezet, wederom weet Kevin Timmermans  een slechte bal in de verdediging van VV Holthees-Smakt te onderscheppen en in een vloeiende beweging weet hij de bal onder Marco Rijnen door in het doel te krijgen 2-4. In een wedstrijd waar vooral in het eerste kwartier alle fouten door verdedigers werden afgestraft was het Leunen dat dit het best kon en daardoor met de drie punten naar huis ging.