facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Roparun 2023 non-stop estafetteloop dit jaar ook door Venray

maart 31, 2023

Van 27 tot en met 29 mei 2023 vindt de 32e editie van de Roparun plaats.

Normaliter start de Roparun vanuit Frankrijk en Duitsland maar dit jaar blijft de run nog een jaar volledig binnen Nederland. De Roparun start op zaterdag 27 mei vanaf Vliegveld Twenthe en eindigt op maandag 29 mei op de Coolsingel in Rotterdam. Dit jaar komt de Roparun ook door de gemeente Venray.

Wat is de Roparun?

De Roparun is een non-stop estafetteloop. Circa 6000 deelnemers lopen en fietsen in teamverband. Hiermee halen zij geld op voor de goede doelen die Stichting Roparun ondersteunt. De doelen zijn gericht op het leven van mensen met kanker draaglijker te maken en palliatieve zorg voor mensen in de laatste levensfase. Jaarlijks krijgen meer dan 150 doelen een financiële bijdrage van Stichting Roparun. Naast de duizenden deelnemers doen er ook honderden vrijwilligers mee. Meer over Roparun: https://roparun.nl/nl/over-roparun/

Roparun via televisie en radio

De Roparun maakt ieder jaar eigen radio- en televisieprogramma’s. Deze zijn volledig live en worden gemaakt door professionele vrijwilligers van lokale, regionale en landelijke omroepen. Zij zijn op dat moment actief als vrijwilliger voor de Roparun. Op televisie wordt een professioneel live programma gemaakt rondom de start en finish. De radio-uitzendingen zijn het gehele weekend, ook 's nachts, live te volgen. De uitzendingen zijn toegankelijk, gericht op een breed publiek en reclamevrij.

Televisie

Een professioneel videoteam van meer dan 30 vrijwilligers is met meerdere camerateams aanwezig op de route om de kijkers getuige te laten zijn van de enorme inspanning die de teams leveren. Op tv wordt een live programma gemaakt tijdens de start, op zaterdagochtend 27 mei en de gehele dag tijdens de finish op maandag 29 mei. Onze verslaggevers zijn het hele weekend op pad om reportages te maken van teams die meedoen aan de Roparun en van dorpen en steden waar de Roparun doorheen komt. Bij veel van deze zogenoemde doorkomsten zijn vaak activiteiten georganiseerd door buurtbewoners. Onze verslaggevers brengen deze activiteiten in beeld en gaan op zoek naar bijzondere verhalen. De kijkers kunnen vragen stellen in de uitzending maar ook real-time een donatie doen aan één van de teams. De televisie-uitzending is te volgen via de website en socials van de Roparun, op diverse nieuwswebsites, op maandag via TV Rijnmond en via tal van lokale omroepen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Roparun
  • Bron artikel: Roparun

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!