facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
januari 29, 2023
     
kijk live kijk live luister live

45ste Vlakwatercross komt er weer aan

januari 20, 2023

ATV Venray organiseert op zaterdag 28 en zondag 29 januari a.s. voor de 45ste keer de Vlakwatercross.

Jaarlijks komen bijna 1000 deelnemers aan de start bij de verschillende onderdelen waaruit dit tweedaags hardloopfestijn bestaat en dat dit jaar zijn negende lustrum beleeft. In het natuurgebied Vlakwater liggen de parkoersen dankzij de extra inzet van vrijwilligers van ATV Venray er weer prima bij.

Op zaterdag 28 januari vinden de Peel en Maas TV -Scholierenlopen plaats. De leerlingen van de basisscholen strijden om de fraaie wisselbeker, de VLAKWATERBOKAAL. Voorts zijn er ook weer de estafettelopen voor de leerlingen van de groepen 3 t/m 8. De estafetteteams bestaan uit 4 personen waarvan maximaal 2 jongens. Ook wordt op zaterdag de loop voor personen met een verstandelijke beperking gehouden. Het geheel is omlijst met diverse nevenactiviteiten voor de deelnemende scholieren.

Op zondag 29 januari staan de RHM- lange cross over 8040 meter, de RHM-korte cross over 4020 meter voor masters, senioren op het programma en voorts de JUMBO-Winters jeugdlopen en de pupillenreeksen. Kortom, jong en oud wordt verwacht in het Venrayse stadsbos.

De Vlakwatercross in Venray maakt deel uit van LimBra-crosscompetitie waaraan een tiental verenigingen uit Limburg en Noord-Brabant deelneemt. De parkoersen van de Vlakwatercross zijn gelegen in het natuurgebied Vlakwater en bestaan uit mooie bospaden en pittige heuveltjes. Het secretariaat is gevestigd in de blokhut van Jong Nederland, Kempweg 162 in Venray.

Voor de deelnemers is er een mooie herinnering en in de diverse categorieën zijn ereprijzen en prijzen in natura te winnen. Deze zullen worden verloot. Ook zijn er geldprijzen voor bepaalde categorieën atleten.

Programma zaterdag 28 januari

vanaf 11.00 uur Peel en Maas TV Scholierenlopen en estafettelopen voor leerlingen van de kleuter- en basisscholen voor de groepen 1 tot en met 8. Om 13:05 uur vindt NSG-loop plaats voor verstandelijk beperkten.

Gestreden wordt om de Vlakwaterbokaal en de wisselbeker voor die school die procentueel met de meeste leerlingen deelneemt. Extra activiteiten en feestprogramma met aerobic, loterij e.d. Inschrijven via de school tot zaterdag 21 januari. Inleveradres: Sportlaan 1 Venray of Niessenstraat 5. Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma zondag 29 januari

10.30 uur RHM- lange cross over 8040 meter voor recreanten en wedstrijdatleten M, M40, M45, M 50, M55 + M60 en V en V45;

11.30 uur Korte cross over 4020 meter voor recreanten en wedstrijdatleten V, V35/40, V 45+ en M en M45+ en de jongens junioren A/B

12.25 uur aanvang JUMBO-Winters jeugdlopen en

13.40 uur start van de pupillenreeksen.

Voorinschrijven tot 26 januari , 23:59 uur via: www.inschrijven.nl. Na-inschrijven: op wedstrijddag tot een half uur voor de aanvang van betreffende wedstrijd.

Info: www.atvvenray.nl ; www.limbracross.nl ; of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Facebook ATV