facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024

Gemist kijk live luister live

Merselo sluit 2022 in stijl af en wint van GFC/Lottum

december 12, 2022

Merselo heeft de laatste competitiewedstrijd van 2022 met 3-0 gewonnen tegen de fusieclub GFC/Lottum. Merselo wist dat GFC/Lottum een stugge ploeg heeft, spelende in een 4-4-2 opstelling. Diverse ploegen liepen zich stuk op GFC/Lottum, gezien ook de schamele 1-0 overwinning van koploper Heijen van vorige week en Meterik die zich drie weken geleden verkeken op GFC/Lottum met een 2-1 nederlaag als gevolg. Als gevolg van de schorsing van Guus Achten nam Kevin Poels plaats centraal achterin, waardoor de backs deze middag werden bezet door Bas Philipsen en Marvin Arts. Bram van Soest was deze middag geblesseerd waardoor 2e keeper Joris Peeters plaats nam onder de lat.

Vanaf het begin pakte Merselo het initiatief vanuit balbezit. Dit leidde in eerste instantie niet tot grote kansen. GFC/Lottum liet de bal in eerste instantie aan Merselo en probeerde vanuit de counter hun voorhoedespelers te bereiken. Merselo besloot uiteindelijk om overal door te dekken en 1 op 1 te spelen tegen hun aanvallers. Dit had tot gevolg dat veelal ruimte kwam achter de laatste lijn en voornamelijk achter de back. Nadat de 1-0 van Damian Bruijsten werd afgekeurd in verband met vermeend buitenspel, volgde vlak hierna een dot van een kans voor GFC/Lottum. De kans kwam tot stand doordat Bas Philipsen uitgleed op het zompige veld, echter de rechtsback van GFC/Lottum schoot de bal tegen Bas aan, en de rebound werd op de buitenkant van de paal geschoten. In de laatste 20 minuten van de 1e helft had de wedstrijd beslist kunnen worden door Merselo. 2 voorzetten vanuit de zijkant vielen op de lat, en de allergrootse kans kwam op naam van Jordy Wismans in de 43e minuut. Na een miscommunicatie in de verdediging kon Jordy vrij op de doelman af van GFC/Lottum. Vlak voordat Jordy wilde uithalen, stuitte de bal helaas op waardoor de bal huizenhoog over vloog. Ruststand 0-0

Na rust schakelde Merselo een tandje bij, en GFC/Lottum had moeite om de grote ruimtes die vielen te belopen. Merselo startte furieus en meerdere afstandsschoten werden gepakt door de keeper van GFC/Lottum. Dat de afstandsschoten deze middag bepalend waren, was in het restant van de wedstrijd duidelijk. Na een afgeslagen aanval van Merselo ontving Roel Verkoijen de bal op 30 meter van het doel, Roel draaide mooi weg bij zijn tegenstander en vanaf 20 meter haalde hij hard uit. Zijn schot belandde mooi in de bovenhoek en bracht de stand na 53 minuten op 1-0. Nog geen minuut later kreeg GFC/Lottum haar grootste kans van de wedstrijd. Na een verdwaalde steekbal door het midden, leek keeper Joris Peeters de bal eenvoudig te kunnen oprapen. Joris gleed echter uit waardoor de spits van GFC/Lottum vrij richting doel kon lopen. Joris corrigeerde zijn uitglijder uitstekend door de bal te pareren. 5 minuten later besliste Tim Philipsen de wedstrijd. Na een doorkopbal van Roel Verkoijen kon Tim wederom vanaf 20 meter uithalen. Zijn droge knal in de korte hoek viel binnen in de 60e minuut: 2-0. Zoals zo vaak dit seizoen, maakte Merselo hierna de ruimtes klein, speelde het op de heilige 0, en probeerde hierna voornamelijk te loeren op de counter. Frisse benen werden ingebracht middels Bas Litjens en Robin van Dijck, waardoor zij veelvuldig in de counter konden worden gelanceerd. Dit leverde diverse grote kansen op. Een afstandsschot van Jordy Wismans eindigde schitterend op de kruising, een voorzet van dezelfde Jordy Wismans kon net niet worden binnengetikt door Bas Lithens, en Tom Michels kon in de 16 uit de draai uithalen, maar zijn inzet verdween over. In de 82e minuut was het slotakkoord voor Rens Wismans. Bas Litjens kon een steekbal over rechts nog net binnen houden en zette de bal voor, de afgeslagen bal werd door Rens Wismans schitterend op de wreef genomen. Wederom vanaf 20 meter knalde Rens de bal in de linker kruising: 3-0. In de laatste 10 minuten geloofden partijen het wel, en zo sloot Merselo 2022 af met drie dikverdiende punten. Helaas wonnen ook de directe concurrenten DSV en Heijen op het nippertje met 1-0, waardoor Merselo als verdiende nummer 2 de winterstop in gaat.

Voor de liefhebbers hierna wat statistieken van SV Merselo met betrekking tot 2022:

• Totaal: 27 competitiewedstrijden;

• Punten: 50;

• Doelsaldo: 48-22;

• Winst/gelijk/verlies: 14/8/5;

• Thuisstatistieken winst/ gelijk/ verlies: 11/3/0 (!);

• Man of the match(es): Pietje de Mulder

De statistieken spreken voor zich. Opvallend is in ieder geval dat Merselo in eigen huis in 2022 onverslagen is geweest. Keeper Bram van Soest heeft nog geen doelpunt per wedstrijd tegen gekregen, en Merselo heeft ruim 50% van zijn wedstrijden in winst omgezet. 2022 kan sportief gezien de boeken in als een fantastische teamprestatie.

Helaas hebben de goede prestaties niet geleid tot prijzen in de 4e klasse, maar dit team heeft laten zien dat in 2023 hele mooie dingen bereikt kunnen worden. Na de winterstop zullen de lang geblesseerden Daan Hendriks en Sem Swinkels weer aansluiten. Ook Guus Achten keert terug van een wedstrijd schorsing, waardoor Merselo in 2023 met een fitte selectie de aanval zal inzetten op koploper Heijen.