facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024

Gemist kijk live luister live

Beugen uit, altijd lastig, maar Merselo neemt de 3 punten mee naar huis

december 05, 2022

Merselo heeft een zwaarbevochten zege behaald in Beugen tegen de plaatselijke Vios'38. Voorafgaand aan de wedstrijd wist Merselo dat Vios momenteel in de hoek zit waar de klappen vallen. In 3 wedstrijden kreeg de ploeg uit Beugen maar liefst 14 doelpunten tegen. De opdracht was vooraf dus helder: Vios direct bij de keel grijpen en de wedstrijd in een vroeg stadium beslissen.

Merselo begon voortvarend aan de wedstrijd en had na 1 minuut al op een 1-0 voorsprong kunnen staan. Na een schitterende voorzet van Damian Bruijsten kon Roel Verkoijen de bal bij de 2e paal vrij binnen koppen, helaas knikte Roel net over. Niettemin volgde niet veel later de 1-0 voorsprong. De goal kwam tot stand na een voorzet van Jordy Wismans. De bal werd ongelukkig door de linksback van Vios in eigen goal gegleden. Hierna kreeg Merselo volop kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Diverse kansen werden om zeep geholpen, waardoor Vios geloof bleef houden in een goed resultaat. Merselo kwam uiteindelijk in de 32e minuut alsnog op 0-2 na een voorzet van Tom Michels die werd binnen gekopt door Damian Bruijsten. Om onduidelijke redenen werd het doelpunt echter afgekeurd door de warrige scheidsrechter die deze middag een hoofdrol op zich nam in verband met diverse discutabele beslissingen over en weer. Een voorbeeld daarvan was de wijze waarop de 1-1 tot stand kwam. Na een voorzet van de spits van Vios, kon Bram van Soest de bal verwerken via Guus Achten. Laatstgenoemde nam de bal aan op zijn borst en roeide de bal weg. De scheidsrechter zag het kennelijk anders en legde de bal tot ieders verbazing op de stip en gaf Guus zijn 1e gele kaart in verband met vermeend hands. De penalty werd uiteindelijk binnengeschoten al zat Bram er goed bij. Ruststand 1-1.

Na rust werd het voornamelijk een vechtwedstrijd. Hoewel Merselo het spel dicteerde en Vios loerde op de counter, was eerste grote kans voor Vios 38. Na een miscommunicatie in de verdediging kon de middenvelder van Vios vanaf de 16 vrij uithalen. De bal spatte uiteen op de lat. Daar kwam Merselo goed weg. Merselo bleef voor de winst gaan, echter steeds was de laatste voorzet niet op maat of te gehaast. Uiteindelijk viel de dikverdiende 1-2 in de 78e minuut. Na wederom een voorzet vanuit de zijkant, viel de bal plotseling voor de voeten van Jordy Wismans in de 16. Jordy schoot de bal uiteindelijk beheerst met links binnen en maakte daarmee alweer zijn 7e van het seizoen. Hierna kon Merselo zijn spel spelen door op de 0 spelen en de wedstrijd volwassen uitspelen. Vios probeerde de laatste minuten met 5 man voorop de 2-2 te maken, echter tot grote kansen kwam men niet meer op een klutsbal na. De spits van Vios worstelde zich vrij en kon vrij op Bram van Soest af, in plaats van zelf uit te halen, besloot hij de bal breed te leggen die vervolgens eenvoudig kon worden geruimd.  Guus Achten werd in de 85e minuut met zijn 2e gele kaart weggestuurd in verband met (wederom) vermeend hands, dit terwijl de voorafgaande steekbal werd afgevlagd in verband met buitenspel. Wat er ook van zij; uiteindelijk completeerde de scheidsrechter zijn “show” door een spijkerharde overtreding van achteren op Tim Philipsen de speler van Vios te bestraffen met geel in plaats van donkerrood. Terwijl het aardig donker werd floot de scheidsrechter af en waren de verdiende 3 punten binnen voor Merselo.

Terwijl Merselo vorig seizoen in dit soort wedstrijden onnodig punten verloor, pakt Merselo nu zeer belangrijke punten. Na het gelijkspel van Meterik tegen Montagnards stijgt Merselo een plek op de ranglijst en staat nu 2e op slechts 2 punten van koploper Heijen. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop en komt de recent gefuseerde GFC/Lottum op bezoek. Wat het resultaat ook zal zijn, Merselo kan terugkijken op een uitstekende 1e seizoenshelft. Voornamelijk wanneer dit wordt vergeleken met vorig seizoen waarbij Merselo rond deze periode onderin bivakkeerde en streed tegen degradatie, ziet de wereld er dit seizoen heel anders uit. De periodetitel werd op het nippertje misgelopen, heeft momenteel het beste doelsaldo en Merselo heeft laten zien dat men een serieuze kandidaat is voor de bovenste plekken. Nog een keer vlammen volgende week en dan met een goed gevoel de winterstop in. Supporters bedankt voor de support op deze koude zondag.