facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 20, 2024

Gemist kijk live luister live

SV United toont veerkracht en pakt punt na knappe comeback

november 29, 2022

SV United heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen Vianen Vooruit. De ploeg van trainer Fenne Smits had op voorhand ongetwijfeld niet getekend voor een punt, maar mocht uiteindelijk na een achterstand van drie doelpunten blij zijn met een remise: 3-3.

Gezien de stand op de ranglijst was United, dat twee punten meer heeft dan Vianen Vooruit, de lichte favoriet op sportpark De Meulebèèk. In de eerste helft was daar echter weinig van terug te zien op het scorebord. Al na zes minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Na een dieptebal over de rechterkant van het veld werd United-doelman Rik Wijers met een fraai stiftje gepasseerd.

Drie doelpunten achter bij rust
Na die openingstreffer zette vooral United aan en werd het verschillende keren gevaarlijk. Echte grote kansen bleven uit totdat de bal in de 35ste minuut op de stip ging na een onhandige overtreding in het strafschopgebied. Michal Kolodziejski ging achter de bal staan, maar kon vanaf elf meter niet overtuigen en stuitte op de doelman van Vianen. Die misser kwam United duur te staan, want een minuut later kwamen de bezoekers op 0-2 via een perfecte vrije trap. Twee minuten voor rust werd het zelfs nog erger en gaf United het derde tegendoelpunt weg.

Snel terug in de wedstrijd
Zo begon de ploeg uit Meerlo en Wanssum net als een week eerder op bezoek bij Excellent met drie doelpunten achterstand aan de tweede helft. In tegenstelling tot vorige week in Oploo (5-2) lukte het zondag wél om die ruime achterstand nog recht te zetten. Het tweede bedrijf was zeven minuten onderweg toen Bram Lookman de thuisploeg hoop gaf door de 1-3 schitterend binnen te schieten in de bovenhoek. Na een uur kwam United al terug tot 2-3 via een vrije trap van Sven Lensen. De bal van de uitblinker aan United-zijde werd nog licht getoucheerd door Roel Jakobs.

Comeback compleet
Mede door het inbrengen van de snelle Tuur Philipsen en Mike Linders was de ploeg van Smits veel gevaarlijker dan voor rust. Twintig minuten voor tijd was Linders er als de kippen bij om de bal in de rebound binnen te schieten na een schot van Kolodziejski. De invaller kon United voor een leeg doel eenvoudig op gelijke hoogte schieten en completeerde daarmee de knappe comeback.

Spannend slot
In het restant van de wedstrijd was United zelfs nog een aantal keer dicht bij het winnende doelpunt, dat bij vlagen in de lucht hing. Onder meer Philipsen was een aantal keer dichtbij, maar hij slaagde er in tegenstelling tot collega-invaller Linders niet in om het net te vinden. Aan de andere kant van het veld kwam ook Vianen er nog een aantal keer gevaarlijk uit. Ook de bezoekers kwamen echter niet meer tot scoren en zo bleef het in Wanssum bij 3-3.