facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 27, 2024

Gemist kijk live luister live

Merselo overklast Oostrum

november 28, 2022

Op een regenachtige zondag werd de enige derby in deze competitie tegen Oostrum gewonnen. De rood-witten werden op alle fronten overklast en werden met maar liefst 6-0 naar huis gestuurd. De mannen van Stef van Asten hadden wat recht te zetten deze middag en deden dat met verve. Bas Philipsen verving de geblesseerde Sem Swinkels op de rechtsback positie waardoor Guus Achten deze middag weer centraal achterin werd geposteerd. Verder startte Damian Bruijsten vandaag op de rechtsbuiten positie.

Vanaf het begin van de 1e helft was Merselo de bovenliggende partij. De eerste kans daarentegen was voor Oostrum. Na een vrije trap werd de bal hoog het 16 meter gebied gepompt en de bal werd bij de 2e paal teruggelegd. De spits van Oostrum schoot de bal echter over. Hierna was het eenrichtingsverkeer en besliste Merselo de wedstrijd in een tijdsbestek van 30 minuten. De backs van Oostrum hadden het deze middag lastig tegen de buitenspelers van Merselo. Diverse keren kon vrij eenvoudig een voorzet worden gegeven waar de centrale verdedigers van Oostrum het lastig mee hadden. In de 10e minuut kon Damian Bruijsten wederom een bal inbrengen. De centrale verdediger van Oostrum gleed uit en kreeg de bal ongelukkig op zijn arm. De scheidsrechter legde hem – ondanks diverse protesten van Oostrum - op de stip. De penalty werd uiteindelijk door Tim Philipsen onberispelijk binnengeschoten. Nog geen 15 minuten later kon Tim zijn 2e maken. Na een goede actie van Jordy Wismans kon wederom een bal eenvoudig worden ingebracht. Bij de 2e paal kon Tim vogelvrij de 2-0 binnenkoppen. Hierna kon SV Merselo zijn geliefde spel spelen, namelijk op de 0 spelen en bij balverlies van de tegenstander toeslaan. Oostrum probeerde voornamelijk met lange ballen hun snelle voorhoedespelers te bereiken, echter zonder resultaat. Nadat SV Merselo diverse kansen op de 3-0 onbenut liet, viel de 3-0 uiteindelijk in de 37e minuut. Na een afgeslagen bal kon Tim Philipsen Damian Bruijsten wegsturen, en 1 op 1 op de keeper faalde Damian niet en stiftte mooi de 3-0 binnen. De wedstrijd was daarmee gespeeld.

Na rust ging Merselo direct voor de 4-0. Deze liet niet lang op zich wachten. Met een zaalvoetbalactie passeerde Jordy Wismans zijn directe tegenstander en punterde uiteindelijk de 4-0 binnen. Merselo ging door en in de 55e minuut viel ook de 5-0. Rens Wismans probeerde het van afstand en zijn schot belandde op de kruising, en de rebound was voor Tom Michels die de 5-0 binnenkopte. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Tim Philipsen in de 75e minuut. Na een corner raakte de verdediger van Oostrum de bal verkeerd waardoor Tim de bal eenvoudig binnen kon koppen. Oostrum zette daar uiteindelijk slechts 2 kansen tegenover in de 2e helft. Een goal werd - overigens terecht - in de 70e minuut afgekeurd en in de 89e minuut kon een aanvaller van Oostrum na een steekbal de bal net niet binnentikken. De goed leidende scheidsrechter floot in de 92e minuut voor het einde.

Merselo heeft daarmee gereageerd op de nederlaag tegen Meterik. Het doelsaldo werd opgekrikt hetgeen aan het eind van het seizoen weleens doorslaggevend kan zijn. Terwijl vorig jaar de verhoudingen tussen Merselo en Oostrum minimaal waren, werd deze middag wel duidelijk dat Merselo duidelijk een maatje te groot was. Dat betekent dat het team een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Nog 2 wedstrijden te gaan tot de winterstop, en het blijft ongekend spannend in de top van de 4e klasse.