facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
november 30, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

SV Merselo verliest met 4-1 van RKSV Meterik

november 21, 2022

Op deze koude en regenachtige zondag kende SV Merselo een kansloze middag in Meterik. Bij winst kon SV Merselo de 1e periode titel pakken, echter dit liep deze middag anders. Bas Philipsen keerde vandaag na een schorsing terug en speelde centraal in de verdediging. Als gevolg van deze wijziging, werd ook op 2 andere plekken geschoven waarbij Guus Achten op het middenveld kwam te spelen en Roel Verkooijen rechtsbuiten kwam te staan.

SV Merselo werd in de beginfase overdonderd. Meterik hanteerde een kamikaze tactiek waarbij blind druk gezet werd op de achterhoede van SV Merselo. Waar SV Merselo normaliter zo sterk in is, namelijk het winnen van duels en oppikken van 2e ballen, waren deze ballen in de beginfase allemaal voor Meterik. Dit leverde ook direct de nodige dreiging op. De eerste kans was ook voor Meterik nadat een duel werd verloren op het middenveld, waardoor de linksbuiten uiteindelijk vrij kon uithalen. Het schot van nummer 11 ging echter hoog over. Ook hierna kwam SV Merselo niet onder de druk vandaag, en het wachten was op de 1e goal. Nadat SV Merselo goed weg kwam na een schot van de spits op de paal en de daaropvolgende bal die goed werd gepakt door Bram van Soest, viel de 1-0 in de 20e minuut. Deze goal kwam ietwat gelukkig door stand door tot een persoonlijke fout. Na een voorzet van de rechtsbuiten van Meterik leek Ahmad Qurishi de bal makkelijk kunnen wegwerken. Ahmad raakte de bal echter verkeerd, waardoor de spits van Meterik de bal simpel kon aannemen en in de korte hoek kon knallen. De 2-0 viel 5 minuten later. Wederom werd een duel verloren op het middenveld, en de spits van Meterik kopte de bal door waarna de linksbuiten vrij kon opduiken voor Bram van Soest en stiftte de bal binnen. Sem raakte bij het inzetten van de sprint helaas geblesseerd aan zijn hamstring en lijkt de komende weken buitenspel te staan.

In de 2e helft loerde Meterik voornamelijk op de counter en SV Merselo was op jacht op de aansluitingstreffer. De 3-0 viel echter al (te) snel na een vrije trap van Meterik. De bal werd hoog ingebracht in de 16, en de daaropvolgende voorzet kon simpel worden binnen gekopt. De wedstrijd leek daarmee beslist te zijn. SV Merselo kwam in de 62e minuut terug op 3-1. Na een steekbal van Roel Verkoijen kwam Jordy Wismans vrij voor de doelman. Jordy stiftte de bal vervolgens schitterend binnen. In de laatste 30 minuten kreeg SV Merselo kansen op de 3-2, echter de schoten op doel waren deze middag onnauwkeurig of de laatste pass kwam (net) niet aan. Meterik speelde de wedstrijd slim uit, waarbij voornamelijk lichte overtredingen deze middag in het voordeel van de groen-witten werden gefloten. SV Merselo probeerde voornamelijk met lange halen nog een kans te creëren, echter de centrale verdedigers van Meterik waren deze middag oppermachtig in de duels. Meterik kwam uiteindelijk op 4-1 welke ongelukkig tot stand kwam. Na een ingooi probeerde Tom Michels de bal weg te sliden, waarna de bal gelukkig voor de voeten van de rechtsbuiten viel die vrij de 4-1 kon binnen knallen. Hierna volgde snel het fluitsignaal.

Als gevolg van deze nederlaag staat SV Merselo weer met de beide benen op de grond. Meterik had het deze middag gewoonweg tactisch beter voor elkaar, was doortastender en feller, en verdiende dus de overwinning. Volgende week komt SV Oostrum op bezoek. Een soortgelijke ploeg met snelle voorhoedespelers. Aan de mannen van Stef van Asten de taak om weer de drie punten in eigen huis te houden.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: SV Merselo
  • Datum: maandag 21 november 2022