facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024

Gemist kijk live luister live

Wedstrijdverslag EWC 46 - SV Merselo

november 07, 2022

Op deze bewolkte en koude zondagmiddag stond de wedstrijd tegen de plaatselijke EWC 46 uit Well op het programma. De mannen van Stef van Asten wisten vooraf dat bij winst men goede zaken deed op de ranglijst aangezien de concurrenten tegen elkaar zouden spelen. SV Merselo kende twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen SVEB. Kevin Poels loste de geschorste Bas Philipsen af en speelde centraal achterin, en de laat komende Roel Verkooijen (op de training) werd vervangen door Damian Bruijsten die startte vanuit de rechtsbuiten positie.

Net als tegen SVEB worstelde SV Merselo in de beginfase van de wedstrijd. De aanvallers van EWC 46 zette vanaf het begin goed druk, waardoor SV Merselo veelal genoodzaakt was om de lange bal te hanteren. De eerste en enige kans van SV Merselo in de eerste helft kwam op naam van Tim Philipsen. Na een lange bal kwam Tim vrij voor de keeper echter helaas pakte de keeper het schot van Tim in de korte hoek. Een minuut later kwam door slordig balverlies van SV Merselo de aanvallende middenvelder van EWC 46 gevaarlijk door, echter zijn diagonale bal verdween naast. Ruststand 0-0

In de rust werd Jelle Nijenhuis in verband met klachten gewisseld. Kevin Poels verhuisde naar de links back positie waardoor Guus Achten een linie zakte. Roel Verkoijen kwam op 10 te spelen. Deze wissel pakte perfect uit. Direct vanaf de aftrap werd de bal veroverd en werd Damian Bruijsten diep gespeeld. Zijn diagonale schot leek in de kruising te belanden, echter de keeper van EWC 46 pakte de bal schitterend. De daaropvolgende corner van Jordy Wismans werd door Roel Verkooijen simpel binnen getikt. Vanaf dat moment was het verzet van EWC 46 gebroken. Nog geen 5 minuten later werd door slordig balverlies van de verdedigers EWC Damian Bruijsten diep gespeeld door Tim Philipsen. Damian omspeelde eenvoudig de keeper en schoot de 0-2 binnen. Hierna ging het hard. EWC 46 was rijp voor de slacht en gaf ontzettend veel ruimte weg in de rug. Dit resulteerde ook in de 0-3 in de 60e minuut. Wederom stuurde Tim Philipsen een speler weg, dit keer was het Jordy Wismans en 1 op 1 knalde Jordy Wismans raak in de korte hoek. EWC 46 had moeite met het tempo, en kon de grote afstanden niet meer belopen waardoor voornamelijk overtredingen op het middenveld werden gemaakt. Na een overtreding op het middenveld mocht Ahmad Qurishi een vrije trap nemen. Hij pompte de bal in het 16 meter gebied en de ingevallen Daan Hendriks kopte - wederom vrijgelaten - de 0-4 binnen. SV Merselo bleef gaan voor meer en beloonde zichzelf wederom in de 81e minuut. Dit maal een mooie aanval die begon bij de keeper Bram van Soest en die eindigde bij de rechtsbuiten Daan Hendriks die de bal in een keer voorgaf. Roel Verkooijen stond op de 11 klaar om zijn tweede van de middag binnen te schuiven.

De invallers waren vanmiddag belangrijk en beslisten de wedstrijd vandaag. Ook een lekker gevoel voor de aanvallers om de wedstrijd met grote cijfers winnend af te sluiten. Als gevolg van deze belangrijke overwinning blijft SV Merselo ongeslagen in de 4e klasse en steeg SV Merselo een plek op de ranglijst na het verlies van GFC/Lottum tegen DSV. SV Merselo heeft de koplopers weer in het vizier, ook omdat Meterik vandaag haar eerste wedstrijd verloor. Volgende week zondag volgt dan de eerste test van het seizoen. Koploper DSV uit Sint Anthonis komt dan op bezoek en de mannen van Stef van Asten weten dat bij een overwinning de eerste periodetitel voor het oprapen ligt. Het belooft een waar spektakelstuk te worden.