facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 24, 2024

Gemist kijk live luister live

SV Oostrum1 - RKSV Meterik1 [ 3 - 5 ]

november 02, 2022

De wedstrijd van ons vaandelteam tegen koploper Meterik, een felle en getalenteerde tegenstander die vanaf het begin duidelijk wilden maken waarom ze bovenaan staan. Na enkele minuten was het echter Oostrum dat de score openbrak. Een mooie aanval over de rechterkant werd door de snelle Gijs vd Goor keurig breed gelegd zodat Jelt Verrijth eenvoudig binnen kon schieten: 1-0. Na deze opsteker nam de koploper het initiatief en na een kwartier spelen was de gelijkmaker een feit toen Bart Houben een mooie aanval over links binnen schoot: 1-1. Na een half uur spelen had Oostrum alle pech toen een Meterik speler van dichtbij wilde uithalen maar hierbij ipv de bal de enkel van Oostrum speler Stan Jacobs vol raakte. De scheidsrechter twijfelde maar liet doorspelen, Meterik bracht de bal opnieuw in en Piet Steeghs schoot van dichtbij binnen: 1-2. Na de wedstrijd bood de verder goed leidende scheidsrechter zijn excuses aan de thuisploeg aan voor deze verkeerde inschatting. Stan Jacobs moest ogenschijnlijk flink geblesseerd aan zijn enkel het strijdtoneel verlaten.

Vlak voor de pauze kwam Oostrum toch weer langszij toen Jelt Verrijth op links werd weggestuurd en hij zijn bewaker te snel af was. In de korte hoek rondde hij vervolgens keurig af: 2-2. Na de rust kwam Oostrum goed uit de kleedkamer en wederom werd binnen enkele minuten de leiding genomen toen Marwin Hermans met een prachtige boogbal via de lat en de rug van de keeper binnenschoot: 3-2. Na een uur werd de stand weer gelijk getrokken toen wederom Piet Steeghs van de gasten een aanval over rechts mocht afwerken: 3-3. Het laatste kwartier was Meterik fitter dan de thuisploeg en tien minuten voor tijd werd de sterke spits Dirk van Rengs ingespeeld.

Hij gebruikte zijn lichaam goed, speelde zich zo vrij en ronde beheerst af: 3-4. Oostrum probeerde nog een gelijkspel uit het vuur te slepen door achterin man op man te gaan spelen maar de koploper besliste de wedstrijd in de laatste minuut toen aanvoerder Dre Peeters in de zestien vrij mocht uithalen: 3-5. Al met al een leuke wedstrijd waarbij de beste ploeg uiteindelijk gewonnen heeft. De gehavende, jonge thuisploeg weerde zich echter kranig en mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten.