facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024

Gemist kijk live luister live

Wedstrijdverslag SV Merselo – SVEB

oktober 31, 2022

Op zondag 30 oktober stond de wedstrijd op de planning tegen de heren uit Broekhuizenvorst. SVEB is een ploeg die op de laatste plek staat en tot op heden moeizaam draait in de 4e klasse. Stef van Asten had dan ook zijn ploeg de opdracht gegeven om SVEB direct vast te zetten, en bij balverlies proberen de gevaarlijke counters van de 2 snelle spitsen eruit te halen. De opdracht was helder: deze wedstrijd moest door SV Merselo gewonnen worden om bovenin te kunnen (blijven) meedoen.

Ondanks dat SVEB direct vastgezet werd op eigen helft, had SV Merselo in de eerste helft moeite met de 4-4-2 opstelling van SVEB. De linkermiddenvelder van SVEB liet zich telkens inzakken waardoor men steeds een mannetje over had op het middenveld. SV Merselo kon in de 1e helft geen noemenswaardige kansen creëren, vrije trappen en afstandsschoten vlogen veelal over of naast de goal van SVEB. Aan de andere kant was het oppassen voor de lange ballen van de SVEB en de snelle aanvallers van SVEB. Dit werd in de 32e minuut ook fataal voor SV Merselo. Na wederom een lange bal werd in een luchtduel Ahmad Qurishi in de rug geduwd waardoor de bal achter de verdediging viel. In een reflex probeerde Bas Philipsen de doorgebroken speler tegen te houden, echter de spits van SVEB Kwam ten val. Rode kaart voor Bas en een vrije trap voor SVEB net buiten het 16 meter gebied. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Kronenberg vloog deze vrije trap gelukkig hoog over. Ruststand 0-0

SV Merselo moest echter in de 2e helft wederom met 10 man proberen de 3 punten binnen te slepen. Dit keer liet Stef van Asten zijn ploeg in een 4-2-3 opstelling spelen, waardoor voornamelijk de controleurs op het middenveld Rens Wismans en Tom Michels de nodige kilometers moesten afleggen deze middag. Dit deden zij overigens voortreffelijk en zij werden terecht beiden na de wedstrijd uitgesproken tot ‘’the men of the match’’.

De 2e helft was overigens een helft waarbij het spel zich voornamelijk afspeelde op het middenveld. SVEB had simpelweg niet de kwaliteit in huis om een fatsoenlijke kans te creëren tegen de 10 man van SV Merselo, en SV Merselo probeerde daarentegen te loeren op de counter en op die ene kans die zou komen. Die ene kans kwam er ook in de 70e minuut. Jordy Wismans werd aangespeeld vlak buiten het 16 meter gebied, en dribbelde 2 man voorbij, waarna hij een schot loste. De keeper kon de bal niet klem pakken waardoor Tim Philipsen de bal simpel kon aannemen en de bal in een verder lege goal kon plaatsen. 1-0. Hierna was het voornamelijk tegenhouden voor de mannen van SV Merselo en proberen de wedstrijd op een volwassen manier ‘’dood’’ te maken. SVEB probeerde in de laatste fase voornamelijk met lange halen hun spitsen te bereiken, echter deze ballen waren ofwel onnauwkeurig of deze konden eenvoudig worden weggewerkt. De scheidsrechter floot uiteindelijk in de 94e minuut af en SV Merselo boekte een zeer belangrijke overwinning, mede ook gelet op de resultaten op de andere velden.

SV Merselo staat na deze overwinning op de 4e plek op de ranglijst. Wederom werd de heilige 0 gehouden, en men liep geen blessures op. Volgende week staat om 13:00 uur de wedstrijd tegen EWC’46 op de planning in Well. Wederom een ploeg die onderaan bungelt op de ranglijst, maar vandaag is duidelijk geworden dat SV Merselo het tegen elke ploeg lastig kan krijgen, en iedere wedstrijd weer moet knokken voor de 3 punten. Om dit seizoen bovenin te kunnen blijven meedoen, is iedereen nodig, ook de wisselspelers en uiteraard ook het 2e elftal en JO19.