facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Duurzaam wonen in Venray: tips

maart 27, 2024

Als je graag een steentje wil bijdragen aan het milieu, kun je overwegen om duurzamer te gaan leven. Het kan namelijk verschillende voordelen opleveren door duurzamer te leven, denk bijvoorbeeld aan de impact op het milieu en de biodiversiteit. Duurzaam leven kan op verschillende manieren. Als je ook graag duurzamer wil wonen in Venray, dan kun je de onderstaande tips eens doornemen.

Tip 1: Groene energie verbruiken en gasloos wonen

Als we het hebben over duurzaam wonen, kan de manier waarop je jouw woning verwarmt en hoe je energie gebruikt natuurlijk niet ontbreken. Een tip om duurzamer te leven, gaat dan ook gepaard met het energie- en gasverbruik. Zo is het belangrijk dat je groene energie verbruikt, in plaats van grijze energie. Groene energie is namelijk afkomstig van bronnen zoals de wind en de zon, die er altijd zullen zijn. Groene energie is hierdoor een duurzame keuze. Kijk op gaslicht.com/energievergelijken welke energieleveranciers er groene energie aanbieden. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je groene energie op te wekken, door zonnepanelen op je dak te laten leggen. Daarnaast is het ook een goede tip om zo min mogelijk gas te verbruiken, met het oog op duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan het koken op inductie en het verwarmen met een warmtepomp, waardoor je het gasverbruik kunt verminderen.

Tip 2: Nadenken over vervoermiddelen

De manier waarop je beweegt kan ook gevolgen hebben voor het milieu. Zo is het beter voor de aardbol om op een milieuvriendelijke manier te reizen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een elektrische auto. Als je overstapt naar een elektrische auto, is het natuurlijk belangrijk om deze auto te verzekeren met een passende autoverzekering: deze kun je vinden op poliswijzer.nl/autoverzekering. Naast het rijden in een elektrische auto, kun je ook vaker de fiets pakken voor kleinere afstanden of kun je eens met het openbaar vervoer reizen.

Tip 3: Boodschappen doen op een bewuste manier

Ook het doen van de boodschappen is een punt om bij stil te staan. Om voort te borduren op de tips waarmee je duurzamer kunt leven, is dan ook het doen van de boodschappen op een bewuste manier. Koop bijvoorbeeld eens wat minder vaak vlees en koop echt alleen de boodschappen die je nodig moet hebben: het maken van een boodschappenlijstje kan je hierbij helpen. Je kunt natuurlijk ook eens wat vaker naar de lokale boer gaan om daar jouw boodschappen te halen. Hier kun je onder andere terecht voor de eieren, melk en groenten.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)