facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 09, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Top Kunstgras introduceert het eerste volledig recyclebare kunstgras

april 05, 2024

TopKunstgras legt de nadruk op de ontwikkeling van volledig recyclebaar kunstgras, een primeur in de industrie. In een tijd waarin duurzaamheid steeds meer aandacht krijgt, neemt Top Kunstgras een leidende rol door de lancering van Just Green, een kunstgrasproduct dat volledig recyclebaar is. Deze stap vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de kunstgrasindustrie en illustreert het idee dat een betere wereld begint bij onszelf. Top Kunstgras streeft met Just Green naar circulariteit, wat eerder nog in het assortiment ontbrak. Hieronder lees je meer over dit nieuwe kunstgras

Langdurige toewijding

De ontwikkeling van Just Green is het resultaat van langdurige inspanningen op het gebied van duurzaamheid, zowel in de bedrijfsvoering als in de productontwikkeling. De fabrikant heeft zich gericht op het produceren van kunstgras dat niet alleen duurzaam is tijdens gebruik, maar ook aan het einde van zijn levensduur. In tegenstelling tot traditionele kunstgrassoorten, die vaak moeilijk te recyclen zijn vanwege de diverse materialen, bestaat Just Green voor 100% uit hetzelfde materiaal. Hierdoor kan het kunstgras na gebruik hoogwaardig gerecycled worden, waardoor het een tweede leven krijgt. Het kan worden gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld tuinornamenten, lampenkappen en nieuw kunstgras.

Esthetiek

Just Green onderscheidt zich niet alleen vanwege zijn recyclebaarheid, maar ook door zijn esthetische kenmerken. Het kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling door een combinatie van groene tinten en een uitzonderlijk zachte textuur. Deze eigenschappen maken Just Green tot een van de meest aantrekkelijke en comfortabele kunstgrassoorten in het assortiment van Top Kunstgras. Bovendien beschikt het product over een opvallende waterdoorlaatbaarheid, die tot negen keer hoger is dan bij reguliere kunstgrassoorten, waardoor het geschikt is voor intensief gebruik.

Gratis installatie

Als onderdeel van de lancering van Just Green heeft Top Kunstgras een speciale actie aangekondigd: gedurende het hele jaar wordt het nieuwe duurzame kunstgras gratis geïnstalleerd door de installateurs. Deze actie benadrukt het streven van het bedrijf naar een duurzame toekomst en biedt klanten de mogelijkheid om deel te nemen aan deze groene revolutie zonder extra kosten.

Duurzame bedrijfsvoering

Top Kunstgras gaat verder dan alleen het product in hun streven naar duurzaamheid. Het bedrijf heeft significante stappen gezet om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand en magazijn voorzien voor 90% in de energiebehoeften. Aanvullende energie komt van windenergie, waardoor het gebouw volledig gasloos is geworden. Verwarming in de winter en koeling in de zomer worden geleverd door een aardwarmtepomp, waarmee het bedrijf zijn energieverbruik minimaliseert en streeft naar een energieneutrale operatie. Deze inzet voor duurzaamheid omvat ook het wagenpark van Top Kunstgras, dat in de loop der jaren is overgestapt van dieselauto's naar hybride en volledig elektrische voertuigen. Deze verandering draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van de dagelijkse uitstoot van het bedrijf.

Just Green vertegenwoordigt meer dan alleen een product; het is een statement van Top Kunstgras over de richting die de industrie moet volgen. Het benadrukt de essentie van circulariteit in productontwerp en biedt een oplossing die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. Klanten die voor Just Green kiezen, krijgen ze recyclebaar en mooi kunstgras. Bovendien spelen ze een belangrijke rol in een circulaire economie en het verbeteren van milieu. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)