facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 09, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Veilig thuis: slimme tips voor huisbeveiliging in Venray

december 27, 2023

Bij inbraken denken veel mensen vaak aan ingewikkelde plannen en slimme inbrekers die maanden van tevoren beginnen met de voorbereiding van een inbraak in een luxe mansion, een museum of een bank. Maar de realiteit is anders dan zoals we het in de films zien. Bij de meeste inbraken kost het inbrekers slechts 30 seconden om binnen te komen in een slecht beveiligde woning en ze zijn vaak bijna net zo snel ook weer weg. Het is daarom belangrijk om goede inbraakbeveiliging te hebben. Goede inbraakbeveiliging varieert van gewoonten tot apparatuur zoals opritverklikkers. In dit artikel bespreken we slimme tips voor huisbeveiliging voor woningen in bijvoorbeeld Venray.  

Deuren op slot

Het is nooit een slecht idee om even terug te rennen naar de voordeur om te checken of deze wel daadwerkelijk op slot is. Ook de achterdeur moet gecheckt worden, zelfs als je maar even kort weggaat. Inbrekers kijken vaak niet zozeer naar wat er te halen valt, maar hoe makkelijk het is om ergens binnen te komen. We leven in een fijn en veilig land maar de realiteit is dat er meer dan 65.000 inbraken per jaar zijn. Zorg er ook voor dat je hoge kwaliteit, gecertificeerde sloten hebt op deuren.  

Veiligheidsverlichting en opritverklikkers

Een opritverklikker is een detectiesysteem dat een waarschuwing geeft wanneer er iemand op de oprit is. Met meerdere opritverklikkers kun je bijvoorbeeld niet alleen de oprit maar ook de achtertuin of een heel erf beveiligen. Bij opritverklikkers, net als bij afluisterapparatuur van Sitcon, heeft de inbreker niet door dat er een alarmsysteem afgaat. Dit is niet het geval bij veiligheidsverlichting. In het geval van veiligheidsverlichting die zowel binnen als buiten het huis gebruikt kan worden, gaat er door middel van een sensor een licht branden. Dit schrikt niet alleen inbrekers af, maar bijvoorbeeld ook hangjongeren en vandalisten. Ook is het fijn dat je niet in het donker hoeft te zoeken naar je sleutels.    

Laat het inbrekers weten

Er is namelijk veel voordeel te behalen aan het aan inbrekers duidelijk maken dat jouw beveiliging op orde is. Zo kan bijvoorbeeld camerabewaking die duidelijk zichtbaar is inbrekers ontzettend afschrikken. Ze zien zichzelf al terug op opsporing verzocht. Ook een anti-inbraak sticker op de deur plakken kan al helpen. Wanneer je op vakantie gaat voor een of meerdere weken zal het inbrekers mogelijk opvallen dat je niet thuis bent. De gordijnen blijven open of dicht en de lichten blijven aan of uit. Je kunt het laten lijken alsof je thuis bent door een buurman te vragen om af en toe langs te gaan en de gordijnen open en dicht te doen. Je moet deze buurman of vrouw natuurlijk wel vertrouwen maar het kan ontzettend helpen met inbraakpreventie. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)