facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Houd je Huis en Meubels in Venray als Nieuw met deze Originele Tips!

juli 05, 2023

We hebben allemaal wel eens die gloednieuwe uitstraling van ons huis en meubels ervaren. Maar na verloop van tijd kunnen dagelijkse slijtage en gebruikssporen hun tol eisen. Gelukkig zijn er tal van manieren om je huis en meubels er fris en nieuw uit te laten zien in Venray, zelfs na jaren van gebruik. In dit artikel delen we enkele originele praktische tips om je huis en meubels in topconditie te houden.

Voorkom verkleuring door zonlicht in Venray

Zonlicht kan na verloop van tijd meubels en oppervlakken doen verkleuren. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om je meubels uit de buurt van direct zonlicht te plaatsen. Overweeg het gebruik van raambekleding zoals zonwering of gordijnen om de blootstelling aan de zon te verminderen. Dit helpt je meubels langer hun oorspronkelijke kleur te behouden en voorkomt ongewenste verkleuring.

Bescherm met afneembare hoezen

Een geweldige manier om je meubels er nieuw uit te laten zien, is door afneembare hoezen te gebruiken. Deze hoezen beschermen je meubels tegen vlekken, morsen en huisdieren. Bovendien kun je de hoezen gemakkelijk verwijderen en wassen wanneer dat nodig is, waardoor je meubels er altijd fris en schoon uitzien. Kies voor hoezen die passen bij je interieur en geniet van het gemak van een beschermende laag die je meubels nieuw houdt.

Regelmatig onderhoud van leer

Leren meubels kunnen er na verloop van tijd versleten uitzien als ze niet goed worden onderhouden. Om je leren meubels er als nieuw uit te laten zien, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Gebruik een mild reinigingsmiddel speciaal ontworpen voor leer om vuil en vlekken te verwijderen. Breng vervolgens een leerconditioner aan om het leer soepel en glanzend te houden. Door regelmatig onderhoud te plegen, zorg je ervoor dat je leren meubels er jarenlang prachtig uitzien.

Bescherm je vloeren in Venray

Om je vloeren er nieuw uit te laten zien, zijn er een paar voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Plaats matten bij de ingangen van je huis om vuil en stof op te vangen voordat het je vloeren bereikt. Dit voorkomt dat vuil en gruis zich ophopen en krassen veroorzaken. Gebruik een meubelwiel of meubelglijders onder meubelpoten om krassen en beschadigingen te voorkomen wanneer je meubels worden verplaatst. Het is ook een goed idee om regelmatig te stofzuigen en te dweilen om vuil en gruis te verwijderen dat je vloeren kan beschadigen. Door deze simpele stappen te volgen, kun je je vloeren in topconditie houden.

Vermijd overbelasting in Venray

Overvolle kamers kunnen rommelig en slordig lijken, en het kan ook je meubels beschadigen. Probeer je meubels niet te overbelasten met te veel decoratieve voorwerpen of te veel zitplaatsen. Dit voorkomt onnodige slijtage en zorgt ervoor dat je meubels er fris en nieuw uitzien. Overweeg om een minimalistische benadering te hanteren bij het inrichten van je ruimtes. Kies enkele mooie decoratieve stukken die passen bij je stijl en houd de rest van de ruimte eenvoudig en opgeruimd.

Het behouden van de frisse uitstraling van je huis en meubels vereist wat aandacht en zorg, maar het is zeker mogelijk. Door slimme preventieve maatregelen te nemen en regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je huis en meubels er jarenlang als nieuw uitzien. Of het nu gaat om het beschermen tegen verkleuring door zonlicht, het gebruik van afneembare hoezen, het regelmatig onderhouden van leer, het beschermen van je vloeren of het vermijden van overbelasting, deze originele praktische tips zullen je helpen om een frisse en uitnodigende omgeving in je huis te behouden, elke dag weer.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..