facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Hoe maak je je muur behangklaar?

juni 30, 2023

Behangen kan een mooie en effectieve manier zijn om een saaie muur in je huis nieuw leven in te blazen. Er zijn talloze verschillende soorten behang verkrijgbaar, variërend van klassieke patronen tot moderne prints en texturen. Maar voordat je begint met behangen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur goed behang-klaar is. Dit betekent dat de muur schoon, droog, glad en vrij van gaten en scheuren moet zijn. Als dit niet het geval is, zul je eerst deze problemen moeten aanpakken voordat je kunt beginnen met behangen. Let ook op de ondergrond van de muur, want sommige soorten behang hebben een speciale ondergrond nodig, zoals een gladde, vetvrije ondergrond voor vliesbehang. Als je eenmaal zeker weet dat de muur behangklaar is, kun je beginnen met het kiezen van het juiste behang welke voldoet aan al je eisen.

Ontvetten van je muur

Voordat je gaat behangen, is het belangrijk om de muur goed voor te bereiden. Dit betekent dat je de muur moet schoonmaken en ontvetten. Vetvlekken en vuil kunnen ervoor zorgen dat het behang niet goed hecht en loskomt. Je kunt de muur vetvrij maken door gebruik te maken van een speciale reiniger of een mengsel van water en ammoniak. Breng het mengsel aan met een spons en laat het enkele minuten intrekken voordat je de muur schoonspoelt met schoon water. Zorg ervoor dat de muur volledig droog is voordat je begint met behangen. Twijfel je of je muur wel helemaal klaar is om mee aan de slag te gaan? Dan is het raadzaam nog even minimaal 24 tot 48 uur langer te wachten. De buitenste laag kan dan wel droog zijn, maar ook van binnenuit moet de muur volledig vochtvrij zijn.

Zorg voor een egale muur

Als je een muur wilt behangen, is het belangrijk om deze eerst glad en egaal te maken. Hiervoor kan je ervoor kiezen om de muur te laten stucen door professionele stukadoors. De stukadoor zal de oneffenheden en gaten in de muur opvullen door middel van stucwerk. Vervolgens zal de muur glad worden geschuurd om het behang perfect te laten hechten. Het stucen van de muur is ook een goede optie als de muur beschadigd is en er scheuren of gaten in zitten. Na het stucen en glad maken van de muur, kan je beginnen met het behangen voor een perfect resultaat.

Kies het juiste behang

Het is belangrijk om het juiste behang te kiezen wanneer je muur behangklaar is gemaakt. Er zijn veel verschillende soorten behang beschikbaar, van effen tot patroonbehang en van papieren tot vinyl behang. Bedenk vooraf welk effect je wilt creëren in de ruimte en welke stijl je mooi vindt. Wil je verzekerd zijn van een mooie egale muur, kies dan voor een professionele renovlies behanger, zodat je zeker weet dat alles naar wens is. Kies vervolgens het behang dat het beste past bij jouw smaak en interieur. Let er ook op dat het behang geschikt is voor de ruimte waarin het wordt aangebracht, bijvoorbeeld in een vochtige ruimte zoals de badkamer is vinylbehang vaak meer geschikt. Bepaal dus vooraf goed welk type behang jij zoekt, zodat je op basis daarvan gericht kunt gaan shoppen. De keuze is vandaag de dag namelijk zo gigantisch dat het nog een hele klus kan zijn om het geschikte patroon of de juiste kleur te vinden.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)