facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Alles over het AZ-900 certificaat

juni 02, 2023

In het huidige digitale tijdperk is cloud computing een integraal onderdeel geworden van de dagelijkse activiteiten van veel bedrijven. Azure is een populair cloud computing-platform gemaakt door Microsoft en biedt een breed scala aan services, waaronder opslag, netwerken en analyse. Om iemands expertise in Microsoft Azure te valideren, biedt Microsoft een certificeringsexamen genaamd AZ 900 Microsoft Azure Fundamentals. Het examen meet de kennis van een kandidaat van Azure-cloudservices, Azure-workloads, beveiliging en privacy in Azure, en Azure-prijzen en -ondersteuning. In dit artikel lees je meer over het AZ-900 certificaat! 

Waarom kiezen voor AZ-900? 

''Microsoft-certificering helpt je om op een gestructureerde manier op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën om toekomstige carrièremogelijkheden op te bouwen''.  De quote zegt genoeg toch? Het valt niet te ontkennen dat Microsoft een van de meest populaire organisaties is die certificeringscursussen aanbiedt op het gebied van cloud computing. Het AZ-900-examen is perfect geschikt voor kandidaten die inzicht willen krijgen in de basisprincipes van Azure en het veld verder willen verkennen voor betere kansen. Omdat cloudbeveiliging belangrijk is voor zowel zakelijke als persoonlijke gebruikers, heeft dit geleid tot een toename van de markt voor beveiligingsbanen. Vandaar een toename van de eisen voor de door Microsoft gecertificeerde professional.  

Voor wie is het AZ-900 certificaat geschikt?

Elke certificering heeft andere vereisten met verschillende carrièremogelijkheden. Daarom hebben we de voordelen op een rijtje gezet die de AZ-900 biedt aan de kandidaten die van plan zijn dit examen af ​​te leggen.

  • Als je betrokken bent bij de aan- en verkoop van clouddiensten, dan is dit examen zeer nuttig voor je, ook al heb je een niet-technische achtergrond.
  • Dit examen is gunstig voor mensen die hun basiskennis van clouddiensten of -oplossingen willen valideren nadat ze eerst al MD-101 hebben gehaald.
  • AZ-900-examen is handig voor kandidaten met enige algemene IT-ervaring of -kennis.
  • Het AZ-900-examen handhaaft je vaardigheid in de fundamentele concepten van Azure en maakt je bekwaam genoeg om toekomstige Azure-certificeringsinspanningen te ondernemen.

Hoe werkt het AZ-900-examen?

Als er iets is dat je niet mag missen, dan zijn het zeker de examendetails. Met andere woorden, het is altijd goed om vooraf de details van het examen te hebben. Daarom zijn er veel details voor Microsoft Azure AZ-900 beschikbaar: Net als alle andere Microsoft-examens bestaat de AZ-900 uit 40-60 vragen die in een tijdsbestek van 85 minuten moeten worden beantwoord. Er worden verschillende soorten vragen gesteld tijdens het examen, waaronder casestudy, korte antwoorden, meerkeuzevragen, beoordeling van beoordelingen, slepen en neerzetten, enz. Verder kost het examen je zo’n 100 euro. Maar vergeet niet dat je 700 of meer punten moet scoren om te slagen voor het Microsoft AZ-900-examen.

Concluderend, het behalen van een Microsoft-certificering is geen sinecure. Dat wil zeggen, het halen van je certificering vereist een mix van hard werken, vastberadenheid en geduld. Het Microsoft Azure AZ-900-examen test je vermogen om de technische taken uit te voeren. Bovendien is het examen een mooie gelegenheid om je eraan over te geven. Verder raadt Microsoft aan dat je praktijkervaring hebt met het product en dat je de gespecificeerde trainingsbronnen gebruikt. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)