facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

5 tips om je auto ’s zomers te wassen

juni 03, 2023

Je auto wassen bij zonnig weer lijkt misschien wat makkelijker dan het wassen op een regenachtige dag. Het heeft echter zijn uitdagingen waar je aan moet denken. Autowassen op een hete zomerdag vereist dat je rekening houdt met een aantal factoren, zoals de waterdruppels die te snel uitdrogen en vlekken op je motorkap veroorzaken. Hieronder vind je enkele essentiële tips die je kunnen helpen bij het wassen van je auto in de zomer. Vind je dit te veel werk? Rijd dan gewoon naar deze wasstraat Almere om je auto schoon te krijgen! 

Schaduw 

Het is goed om je auto bij droog weer te wassen, maar je moet hem niet direct in de zon wassen. Was in plaats daarvan je auto in een schaduwrijke omgeving of wanneer de zon niet recht boven je aan de hemel staat. Op deze manier is er minder kans dat je auto die moeilijk te verwijderen watervlekken over zijn hele lichaam krijgt. Ook is het goed om je auto ’s avonds of ’s morgens vroeg te wassen. 

Snel wassen

Als je in de zomer je auto moet wassen, doe het dan snel. Houd alles bij de hand, van washandschoenen, doeken, wateremmers en andere benodigdheden om wasvertraging te voorkomen, wat resulteert in vlekken op de auto. Hier heb je in de zomer veel last van, voorkom dit dus door zo snel mogelijk het voertuig te wassen. 

Water onder hoge druk

Het gebruik van water onder hoge druk is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een goede wasstraat Rotterdam in de zomer. Dit komt omdat het zeepschuim in de zomer veel sneller droogt en vlekken achterlaat op de carrosserie van je voertuig. Deze hardnekkige vlekken zijn moeilijk schoon te maken en moeten daarom zo snel mogelijk worden weggeveegd met water onder hoge druk. Water dat uit een stroomslang komt, heeft voldoende druk om het schuim onmiddellijk te reinigen, zodat er geen hardnekkige vlekken op je auto achterblijven.

Eén sectie per keer

Misschien heb je haast en wil je je auto in één keer wassen. Maar dit is een verkeerde tactiek, vooral in de zomer. In plaats daarvan moet je je op één sectie tegelijk concentreren en deze volledig afwassen. Begin bijvoorbeeld met het dak van je auto of de banden en was vervolgens de rest gedeelte voor gedeelte. 

Kwalitatieve wasproducten

Het uiterlijk van je auto is afhankelijk van het soort producten dat je gebruikt om hem te wassen en schoon te maken. Als je wasproducten van hoge kwaliteit gebruikt, krijg je betere resultaten als je je auto wilt laten glanzen. Gebruik milde shampoos voor je auto die niet schadelijk zijn voor het oppervlak. Ze moeten een pH-neutrale, zachte en wasvriendelijke formule hebben met hoogwaardige materialen aan de binnenkant om te wassen en de glans te geven die je auto nodig heeft. Afhankelijk van het type voertuig dat je bezit, zijn er verschillende producten beschikbaar. Let hier dus goed op als je je auto ’s zomers wilt wassen, je wilt immers niet de verkeerde schoonmaakmiddelen aanschaffen. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)