facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Welke benodigdheden heeft elke golfer nodig?

juni 04, 2023

Golf kan een uitdagende sport zijn om te beginnen met spelen. Ja, de kleine bal zit daar gewoon op een tee, maar het is verrassend moeilijk om hem stevig te raken en hem te laten gaan waar je wilt. Bovendien moet je leren hoe je moet chippen, hoe je moet putten, hoe je een bunkerslag moet maken en alle jargon en regels moet leren. Je doet er dan ook goed aan om als beginnende golfer vaak naar Amsteldijk toe te gaan. Hier kun je goed trainen om een betere golfspeler te worden. Daarnaast moet je diverse benodigdheden kopen, waarover je hieronder meer leest. 

Golfclubs 

Elk gesprek over golfuitrusting moet beginnen met je clubs. Je kunt gemakkelijk meer dan twee duizend euro uitgeven aan een nieuwe set golfclubs, maar we raden deze aanpak niet aan voor beginners of mensen die net beginnen met golfen. Een paar dingen om in gedachten te houden, je kunt je set in de loop van de tijd opbouwen - je hoeft niet 14 clubs tegelijk te kopen (14 clubs is het wettelijke maximum). Ten tweede is het geen schande om clubs te lenen van vrienden of familie. Met een beetje geluk kun je zelfs golfclubs lenen van de golfschool waar je voor het eerst gaat golfen. Je bespaart dan geld en gebruikt tegelijkertijd vaak goede clubs. 

Golftas

Je hebt je clubs gekocht, nu heb je een manier nodig om ze naar de driving range of de baan te dragen. Moet simpel zijn toch? Er zijn eigenlijk verschillende soorten golftassen die je kunt overwegen. Ten eerste zou je een cartbag (ook wel tourbag genoemd) kunnen kopen. Een tourtas is groot en zwaar, maar kan tonnen golfuitrusting vervoeren. Deze tas is voor de golfer die altijd in een karretje rijdt of een persoonlijke caddie heeft. De tweede optie is een draagtas. Deze optie is lichter en stelt je in staat om het parcours te lopen. Nog steeds voldoende ruimte voor je golfuitrusting, maar beter voor je rug. De laatste optie is een "zondag" tas. Superlicht en compact, dit type tas is ontworpen om een ​​beperkt aantal clubs (6-8) en je golfbenodigdheden te vervoeren. Bepaal zelf welke soort golftas je de beste vindt! 

Golfballen

Als je net begint met golfen, is de eerste regel bij het kopen van golfballen kwantiteit boven kwaliteit. Je koopt de ballen, maar misschien heb je ze niet lang in je bezit. Je eerste golfrondes zullen hoogstwaarschijnlijk meren, kreken, bossen en mogelijk willekeurige tuinen van vreemden omvatten. Met andere woorden, raak niet te gehecht. Wist je dat topklasse golfballen best veel geld kosten? Je wilt niet elke keer meerdere euro’s verliezen als je slecht slaat. Het goede nieuws, er zijn tal van opties die veel goedkoper zijn en daardoor beter voor beginnende golfers zijn. Je kunt kiezen uit tal van merken en kleuren (wit, oranje, geel, roze, etc.). Door te kiezen voor een opvallende kleur vind je meestal de golfballen makkelijker terug als je ze uit het zich bent verloren. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)