facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Het belang van een goede matras bij gewichtsverschil in een tweepersoonsbed

juni 07, 2023

Goed en vooral ook comfortabel slapen, dat willen we toch allemaal? Een goede nachtrust is naast gezonde voeding en voldoende beweging niet voor niets de derde pijler voor een gezonde levensstijl. Een goede nachtrust is daarom dus ook van belang om ervoor te zorgen dat je je zowel lichamelijk, als mentaal goed voelt. Om ervoor te zorgen dat je goed slaapt, is een goede matras natuurlijk ontzettend belangrijk. Waar de meeste mensen denken dat een goede topper vaak voldoende is, is dit niet het geval. Om ervoor te zorgen dat je de beste matras weet te vinden, is het goed te kijken naar onder andere je gewicht. In dit artikel bespreken we daarom het belang van twee afzonderlijke matrassen in het geval jij en je partner flink verschillen qua gewicht.

Onrustige nachtrust

Wanneer twee mensen met verschillende gewichten samen in bed liggen, kan dit leiden tot ongemak en verstoring van de slaap. Als één persoon veel zwaarder is dan de ander, kan dit ervoor zorgen dat diegene meer druk uitoefent op de matras, waardoor deze sneller slijtage vertoont. Daarnaast kan het ook leiden tot ongelijke ondersteuning van het lichaam, wat kan resulteren in rugpijn of andere lichamelijke klachten. Een goede matras biedt echter gelijke ondersteuning aan beide personen, ongeacht hun gewicht. Dit betekent dat beide personen comfortabel kunnen slapen en geen last hebben van drukpunten of pijnlijke plekken.

De juiste hardheid van de matras

Je kunt je wel voorstellen dat iemand van 60 kilo een andere hardheid nodig heeft, dan wanneer iemand van 90 kilo op een matras ligt. Kies je dan beide voor dezelfde matras, dan kan het zijn dat dit zorgt voor een verstoorde nachtrust. Allereerst zul je merken dat het misschien wel te hard is, waar de matras voor de ander te zacht is. Bij het uitkiezen van een matras, is het dan ook belangrijk om beide mee te gaan. Bij de meeste gerenommeerde beddenzaken kun je namelijk rustig op een ‘proef’ matras gaan liggen, waarbij de verkoper vervolgens exact kan zien waar de drukpunten liggen. Op basis van deze informatie wordt er een matras op maat samengesteld, zodat je comfortabel ligt.

Materiaal

Het materiaal van de matras speelt een cruciale rol in het bepalen van het comfort en de ondersteuning die het biedt. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals traagschuim, pocketvering, latex en polyurethaanschuim. Traagschuim past zich aan de vormen van je lichaam aan en verlicht drukpunten, terwijl pocketvering zorgt voor goede ondersteuning en ventilatie. Latex matrassen zijn veerkrachtig en zorgen voor natuurlijke koeling. Polyurethaanschuim matrassen zijn duurzaam en bieden een goede balans tussen ondersteuning en comfort. Het kiezen van het juiste materiaal is daarom essentieel om een matras te vinden dat perfect past bij jouw voorkeuren en slaapbehoeften.

Conclusie

We kunnen wel stellen dat het belangrijk is om serieus na te denken over een goede matras. Je kunt er wel flink op besparen, maar we slapen gemiddeld zo’n 1/3 deel van ons leven. Dus ben je op zoek naar een nieuwe matras, dan is het zeker de moeite waard om je hier extra in te verdiepen, zodat je zeker weet dat je niet alleen lekker slaapt, maar ook de juiste houding aanneemt.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)