facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Europa Flyer gaat niet meer open

augustus 10, 2022

De zweefmolen Europa Flyer op de Grote Markt in Venray gaat niet meer open deze kermis. Dit hebben de kermisexploitant en de gemeente in goed overleg afgesproken.

Maandagavond 8 augustus zijn acht personen lichtgewond geraakt in de attractie.

Het incident gebeurde waarschijnlijk doordat inzittenden van de attractie tijdens het zweven takken van een boom grepen. Deze takken waren met spanbanden opgespannen om de attractie voldoende ruimte te geven. Door het trekken is mogelijk een spanband losgeraakt en zijn takken in de draaicirkel van de zweefmolen terecht gekomen. Die hebben vervolgens schommels en inzittenden geraakt.

De gemeente Venray maakt vaker gebruik van spanbanden bij het plaatsen van kermisattracties. Dat is een noodzakelijke maatregel om een kermis in het centrum van Venray mogelijk te maken. Leontien Kompier, burgemeester: “De veiligheid van de kermisbezoeker staat altijd centraal. Gelukkig zijn er geen ernstige verwondingen, maar de schrik zat er behoorlijk in. Sommige betrokkenen spreken van een traumatische ervaring. Dat vind ik heel naar. Ik neem met alle betrokkenen contact op en natuurlijk is er voor hen nazorg beschikbaar. Dit incident is een domper op een verder zeer feestelijke kermiseditie. Daarom voor mij aanleiding om voor de toekomst goed naar het veiligheidsaspect bij deze maatregel te kijken”.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray