facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Verwachte hitte: Nijmeegse 4Daagse wordt 3Daagse

juli 17, 2022

De eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse wordt geschrapt. De organisatie van het wandelevenement heeft daartoe besloten, omdat de temperatuur dinsdag waaschijnlijk oploopt tot 38 graden.

De stichting achter de 4Daagse vindt het niet verantwoord om dinsdag de wandelaars op pad te sturen.

De eerste dag voert de wandelaars via Elst en Arnhem traditioneel door de Betuwe, ten noorden van Nijmegen. Nu komt de dag dus te vervallen: woensdag start de 4Daagse op de tweede dag.

Vorige week werd duidelijk dat het kwik flink zou stijgen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, vooral op de eerste wandeldag. Het complete evenement een dag opschuiven werd niet gezien als een reële optie. Marsleider Henny Sackers spreekt van een unieke en misschien wel historische situatie. Hij zegt dat er, indien er gelopen zou worden op dinsdag, een 'code rood-situatie' zou ontstaan volgens de modellen die de 4Daagse hanteert. Daarop is besloten dag één te schrappen.

Voor het in ontvangst nemen van het Vierdaagsekruisje heeft de beslissing geen gevolgen: de marsleiding heeft besloten de opzet van de mars aan te passen, dus krijgen alle lopers die de 4Daagse uitlopen 'gewoon' hun kruisje uitgereikt. De regels voorzien daarin.

Drukte op de Wedren

In Nijmegen op de Wedren waren zondag reeds duizenden wandelaars present om hun inschrijving te voltooien. Ook maandag de gehele dag en nu dan ook op dinsdag voor de middag kunnen de lopers hun polsbandje ophalen.

Veel Venrayse wandelaars waren op zondag in Nijmegen, mede omdat die dag nog wat koeler was als de komende dagen voorspeld wordt.

Ook Piet van Mil uit Venray, getooid met de Limburg pet, is altijd wel voor een vrolijke noot te porren. Hij werd door het camerateam van SBS6 eruit gepikt om kort zijn ervaringen te vertellen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Omroep Gelderland
Gepubliceerd in Nieuws