facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Venray

juni 30, 2022
Bibliotheek Venray organiseert elke donderdagmiddag van 15:30 tot 17:00 uur een speciaal spreekuur bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Burgers moeten tegenwoordig veel zaken online regelen en ook het contact met de overheid gaat vaak digitaal. Omdat veel mensen dit lastig vinden kan men bij bibliotheken gratis hulp krijgen bij vragen over de overheid.

Gratis en voor iedereen
Bij dit informatiepunt kunnen bezoekers terecht met vragen over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. Klanten worden geholpen met het vinden van informatie op internet of worden doorverwezen naar één van de lokale partners of landelijke instanties voor verdere hulp. Het spreekuur is gratis en je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl/ido

Laagdrempelig
Het informatiepunt is een onderdeel van het landelijke programma Digitale Inclusie.
De landelijke overheid wil dat iedereen digitaal mee moet kunnen doen en ziet hierin een rol voor de bibliotheken weggelegd. Bibliotheken zijn laagdrempelig en dicht in de buurt bij de burgers. Het Informatiepunt Digitale Overheid komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en Manifestgroep-partijen waarin o.a. de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV aan deelnemen.

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Bibliotheek Venray
  • Bron artikel: Bibliotheek Venray
Gepubliceerd in Nieuws