facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
augustus 19, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Raad van Venray vindt gezamenlijke ambities tijdens tweedaagse heisessie

juni 27, 2022

Op 17 en 18 juni heeft de raad van Venray een heisessie gehouden. Dit weekend stond in het teken van training en teambuilding.

Ook heeft de raad gekeken naar zijn eigen functioneren. De heisessie vond in Den Bosch plaats. De fracties kijken terug op een geslaagde tweedaagse. Samen hebben ze de ambitie uitgesproken om de nieuwe raadsperiode tot een succes te maken.

De heisessie vormde het sluitstuk van het startprogramma van de raad. Na de verkiezingen zijn 15 leden toegetreden die daarvoor niet in de raad zaten. Voor hen en voor de rest van de raad is een reeks bijeenkomsten georganiseerd. Dit startprogramma omvatte onder meer bijeenkomsten over actuele dossiers bij de gemeente, maar ook trainingen om de vaardigheden van het raadslid te leren en te verbeteren. De organisatie was in handen van de ambtelijke organisatie.

Tijdens de heisessie is ingezoomd op de thema’s integriteit en communicatie. De gemeenteraad wil dan ook op een transparante en integere manier werken. Ook heeft de raad gekeken naar zijn eigen functioneren, zoals de manier van vergaderen en hoe we met elkaar omgaan. Verder was de heisessie natuurlijk een mooie kans om te werken aan team building.

De fracties kijken terug op een bijzonder geslaagd weekend. Investeren in opleiding sluit aan bij het gezamenlijke streven om een kwalitatief sterke raad te zijn. Ook het gesprek met en over elkaar was van grote meerwaarde. De raadsleden hebben uitgesproken dat ze, ondanks politieke verschillen, samen de raadsperiode tot een succes willen maken. Een scherp debat met respect voor elkaar zijn daarbij onmisbaar. Ook wil de nieuwe raad nadrukkelijk binding houden met de samenleving en actief met inwoners in gesprek te gaan. Zo willen de raadsleden werken aan hun collectieve kracht en kleur geven aan hun rol als volksvertegenwoordiging.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gemeente Venray