facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

MEEDOE concert BROER met basisschoolleerlingen

juni 03, 2022

Maar liefst achthonderd basisschoolleerlingen uit groep 5 & 6 uit Noord-Limburg bezoeken op 8 en 10 juni het MEEDOE concert BROER.
Dit jaar niet alleen in Theater de Maaspoort in Venlo, maar voor het eerst ook in Schouwburg Venray. De leerlingen oefenen flink voor deze interactieve voorstelling, want meedoen is leuk, maar alleen als jet het goed kunt!
Na twee jaar van beperkende maatregelen is het voor zowel de leerlingen als het orkest weer heel bijzonder dit spektakel in een volle zaal te beleven.

De philharmonie zuidnederland heeft een uitgebreid educatieaanbod voor het basisonderwijs.
In mei en juni speelt het orkest door heel Zuid-Nederland Broer, waarin leerlingen uit groep 5-6 actief deelnemen aan de voorstelling en samen met het orkest van meer dan 50 musici muziek maken.
In totaal zijn er 13 voorstellingen in 8 steden, komen 92 scholen kijken en maken meer dan 6500 leerlingen muziek met het orkest.

Broer is een spannend concert rondom het verhaal van de broers Ketim en Raban. De populaire Ketim geeft een verrassingsfeest voor zijn tweelingbroer Raban, maar die wil niet komen.
Er is iets gebeurd wat alleen door een oprechte ‘sorry’ van beide broers kan worden opgelost.
De beeldende muziek van Verdi, het verhaal én de participerende leerlingen maken dit concert tot een ware belevenis.
Alles wat normaliter niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert mag nu juist wel: opstaan om een wave te maken, hard klappen, dansen en roepen.
Het interactieve, digitale lesmateriaal bereidt leerlingen voor op de voorstelling. Bij Broer is hier extra aandacht voor, omdat leerlingen zelf actief deelnemen aan het concert en de liedjes in de klas al oefenen.

Uitvoerenden
Orkest
philharmonie zuidnederland
Dirigent Joost Smeets
Acteurs Ayrton Kirchner en Abel Leemans 

BROER is ontwikkeld door Orkest van het Oosten en Theater Sonnevanck in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Agnes Booijink
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..