facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

BoerSaam: samen duurzaam boeren

juni 01, 2022

Samen met zo’n 240 mensen eten van je eigen boerderij op biologisch-dynamische leest. Samen je groente, fruit, eieren, vlees en in de toekomst mogelijk ook zuivel laten produceren, door een boer en medewerkers. Als je wilt soms zelf helpen als vrijwilliger. En tenslotte wekelijks samen met de leden van BoerSaam de opbrengst van de boerderij verdelen. Dit is het idee achter de coöperatie BoerSaam. 

Onderzoek door initiatiefgroep
Ruim een jaar heeft een initiatiefgroep gesprekken gevoerd met verschillende partijen. Ze hebben de mogelijkheden voor een coöperatieve boerderij onderzocht en er is een samenwerking ontstaan met de Seizoenen locatie Bronlaak. Eind maart waren zij zover dat de boerderij opgezet kon worden en is de coöperatie BoerSaam opgericht. 
 
Samenwerking met Bronlaak
BoerSaam gaat in samenwerking met de Seizoenen locatie Bronlaak voedsel produceren voor ongeveer 500 mensen uit de regio. Deze mensen zijn lid van de coöperatie. Door samenwerking met Bronlaak kan zij gebruik maken van jarenlange kennis op het gebied van biologisch-dynamische voedselproductie. Daarnaast stelt Bronlaak ook grond ter beschikking om te starten met de voedselproductie.  
 
Rondleiding en informatiebijeenkomst
Op 26 juni organiseert BoerSaam een rondleiding voor mensen die belangstelling hebben voor deze manier van boeren. Tijdens deze rondleiding vertellen zij over de mogelijkheden die er zijn in de samenwerking tussen Bronlaak en BoerSaam. In de loop van juli organiseren zij ook een informatiebijeenkomst.
 
Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op de website van Boersaam.nl 
 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: BoerSaam
  • Bron artikel: BoerSaam
Gepubliceerd in Nieuws