facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 24, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Schijt aan de Grens '22 mix van vertrouwde en nieuwe ingrediënten

mei 30, 2022
In Venray en Overloon biedt het grensoverschrijdend cultureel festival zaterdag 27 en zondag 28 augustus een afwisselend programma rond het thema ‘Grenzeloos Verlangen’. In ‘t Helder in Overloon en het Stadspark in Venray kunnen bezoekers een mix van vertrouwde en nieuwe ingrediënten verwachten. Muziek van lokaal en regionaal talent, van singer-songwriters tot feestbands. Verrassend theater en straattheater, poëzie en spoken word (literaire voordracht met een twist).

Kunstenaars uit de regio tonen binnen en buiten nieuw werk. Voor het kiezen van de kunstenaars heeft SADG grensoverschrijdende samenwerking gezocht met galeriehouder en kunstambassadeur Claus Burgers van galerie De Bakkerij uit Bergen. Op beide locaties is werk te zien van Imke Beek. De kunstenaar uit Malden maakt met alledaagse materialen objecten en installaties met de natuur als inspiratiebron. In ’t Helder zijn beide dagen ook de kunstenaars Jaap Glandorff en Cor van Ree aanwezig.

Wim Daniëls te gast

Gast op beide locaties tijdens Schijt aan de Grens is schrijver en taalkenner Wim Daniëls. Zondagmiddag is de Brabantse schrijver van liefst 130 boeken (!) present in Overloon, waarna hij per motor met zijspan naar Venray vertrekt om daar aan te schuiven in het live praatprogramma Schijt Draait Doorrr! De talkshow vindt plaats in het Venrays Museum.

GoedGevoelMarkt

Nieuw in Venray is de GoedGevoelmarkt op zaterdag. De GoedGevoelmarkt combineert duurzaamheid met gezelligheid, kunst, muziek en lekker eten en drinken met een kleine ecologische voetafdruk. In sfeervolle kraampjes zijn spulletjes te koop die je niet elke dag in de winkel tegenkomt. Het accent ligt op duurzaamheid en hergebruik van materialen. Bijvoorbeeld nieuwe creaties van afgedankte kleding, heerlijke smoothies van afgekeurde groenten, 3D-geprinte voorwerpen van gerecycled plastic. Kraampjes met lekker eten, verantwoorde koffie en lokale biertjes van brouwerij De Grieze ontbreken niet. De markt opent om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er zijn nog kramen te huur. Voor informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tapastheater

Overloon heeft de primeur van een open podium. Iedereen, van muzikant tot goochelaar, kan zich aanmelden voor een optreden tussen de spreekwoordelijke schuifdeuren. Kwaliteit is geen vereiste en je kunt al meedoen met een act van vijf minuten. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nieuw in ’t Helder is ook het tapastheater. Gasten in het theater genieten van lekkere hapjes, die worden aangekleed met optreden van singer-songwriters Loes Swinkels en Jesper Albers.

Bovenstaande is slechts een greep van het aanbod. De werkgroepen in Venray en Overloon zijn nog druk bezig met het verder samenstellen van het programma. Meer informatie volgt via de social mediakanalen van Schijt aan de Grens.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Schijt aan de Grens
  • Bron artikel: Schijt aan de Grens
Gepubliceerd in Nieuws