facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Stichting Kruisen en Kapellen viert 40 jarig jubileum

mei 30, 2022
De Stichting Kruisen en Kapellen werd in 1981 opgericht en is nog steeds heel actief. In 2021 bestond de stichting 40 jaar. De jubileumviering werd vanwege de coronamaatregelen uitgesteld en vindt nu plaats op zondag 12 juni.

Het werkgebied van de stichting omvat de gemeente Venray, met uitzondering van Blitterswijck, Geijsteren en Wanssum. De groep van mannen en vrouwen werkt in eerste instantie aan de kruisen en kapellen. Soms ondersteunt men zusterverenigingen, overheden en kerkbestuur of een particuliere organisatie.

Aanvankelijk begon men in de garage van de gepensioneerde LTS-leraar Piet Clephas. Hierna werd verhuist naar het leegstaande oude Elisabethziekenhuis, daarna naar een kelder van het klooster van het klooster Sint-Joseph en vervolgens naar het souterrain van het verpleegstershuis op Sint-Anna. Uiteindelijk vond de groep sinds 1998 voorlopig onderdak in de leegstaande fietskelder onder de gymzaal van de voormalige basisschool De Toverbal. Voorlopig omdat deze locatie op termijn voor nieuwbouwplannen zal moeten wijken.

De jubileumviering start met een Heilige Mis in de Grote Kerk met medewerking van het Venrays Mannenkoor. Aansluitend is er een feestelijke bijeenkomst in het atelier en de daarboven gelegen gymzaal tot 15.00 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom.

Locatie: Gymzaal aan de Pastoor van de Gaetstraat, hoek Ursulastraat in Venray.

Meer info op: www.kruisenenkapellenvenray.nl

Aanvullende informatie

  • Bron foto: St. Kruisen en Kapellen
  • Bron artikel: St. Kruisen en kapellen
Gepubliceerd in Nieuws