facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Waardig afscheid dirigent Kropivšek van het Venrays Mannenkoor

mei 18, 2022

Dirigent Anton Kropivšek van het Venrays Mannenkoor heeft afgelopen zaterdag op waardige wijze afscheid genomen van het Venrayse publiek.

In een goed gevulde schouwburg begon de avond met een optreden van het Westlands Mannenkoor, dat op de voor het koor kenmerkende klassieke manier een gedragen optreden verzorgde. In drie nummers die het WMK en het VMK vervolgens gezamenlijk brachten kreeg het concert net voor de pauze een extra accent, waarbij met name “Prayer for Ukraine” veel indruk maakte op het publiek.

Na de pauze werd nog eens duidelijk hoe het Venrayse mannenkoor zich onder Anton Kropivšek heeft ontwikkeld. Een brede doorsnede van het repertoire kwam in al haar verscheidenheid voorbij, van opera tot gospel en pop, in bezettingen met solisten en ensembles, met en zonder begeleiding van combo en piano, en vooral ook met dynamische arrangementen die optimaal gebruik maakten van de verschillende stempartijen binnen het koor. Tussentijds werd er via korte interviews teruggeblikt op de tijd van Anton bij het VMK.

De Venrays zangers sloten deze avond op passende wijze af door haar dirigent toe te zingen met een door VMK-lid Piet Pannekoek “hertaalde” versie van Abba’s “Thank You For The Music”.

In de komende periode gaat het koor zich voorbereiden op nieuwe concerten. Tot 23 juni gebeurt dat nog onder de hoede van Anton Kropivšek. Dit biedt een ideale gelegenheid aan mannen die houden van zingen en gezelligheid om kennis te maken met het VMK op een van de open repetitieavonden op 19 mei, 26 mei en 2 juni.

Kijk op www.venraysmannenkoor.nl voor meer informatie.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Leon Hodiamont