facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

'Links blok' stapt uit samenwerkingsverband

mei 16, 2022
De samenwerkende linkse partijen (PvdA, SP en GroenLinks) hebben zich teruggetrokken uit de onderhandelingen. Dit maakten de drie partijen maandagmiddag bekend. Reden hiertoe is omdat zij geen wethouder mogen leveren aan het nieuwe gemeentebestuur.

Volgens de linkse partijen is een brede samenwerking onmogelijk als vier van de samenwerkende partijen al onderling, in beslotenheid de wethoudersposten hebben verdeeld. De linkse samenwerking heeft daardoor geen kans gekregen om een kandidaat wethouder aan te dragen. Daarbij is het onbegrijpelijk dat er nu wel voor een vijfde wethouder wordt gekozen, maar die eveneens afkomstig is uit de vier partijen”, zo laat het linkse blok weten.

PvdA, SP en GroenLinks zijn teleurgesteld dat een brede samenwerking niet mogelijk is gebleken maar geven wel aan blij te zijn dat een deel van hun inbreng is overgenomen in het akkoord. De samenwerking van de linkse partijen zal in ieder geval voortgezet worden.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: PvdA, SP en GroenLinks