facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
mei 18, 2022
kijk live kijk live luister live

Ook een Buitenspeeldag in Venray

mei 14, 2022

Maak van héél Limburg één grote speelplek tijdens de Buitenspeeldag!

Na twee coronajaren komt er binnenkort eindelijk weer een echte Buitenspeeldag! Nickelodeon en Jantje Beton roepen kinderen en volwassenen  op om van de bank te komen en in de buurt een speelactiviteit te organiseren, zodat zoveel mogelijk kinderen op woensdag 8 juni gaan buitenspelen. Volgens de landkaart kunnen kinderen in Limburg op 9 plekken buitenspelen tijdens de Buitenspeeldag! Dat zijn er vast veel meer! Dus organiseer jij ook een activiteit, meld deze dan aan via www.buitenspeeldag.nl en zet jouw provincie op de kaart. Samen maken ze van héél Nederland één grote buitenspeelplek!

Buitenspeeldag in Limburg

Benieuwd wat je op 8 juni kunt doen in Limburg? In Venray is er een buitenspeeldag aan de Mambostraat, in Kerkrade organiseren ze een Buitenspeeldag waar kinderen kunnen meedoen met sponsgooien en sjoelen. En in Echt wordt de 'Op den Dijk' afgesloten voor verkeer, zodat alle kinderen ongestoord op straat kunnen spelen. Dit zijn slechts drie van de vele leuke activiteiten die worden georganiseerd in de provincie Limburg. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wilt bezorgen kan meedoen.

Meld je activiteit nu aan op www.buitenspeeldag.nl  en ontvang een gratis 'Hier spelen wij'-spandoek. Alle aangemelde activiteiten komen op de landkaart op de website te staan, zodat kinderen kunnen zien waar wat te doen is.

Spelen is superbelangrijk 

Wist je dat 3 op de 10 kinderen niet of nauwelijks buiten speelt? Nickelodeon en Jantje Beton zetten zich samen in om meer kinderen meer te laten buitenspelen en organiseren  daarom jaarlijks de Nationale Buitenspeeldag. Samen roepen we speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren.

Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaan Paramount  zenders Nickelodeon en Nick jr. ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren. Doe jij dit jaar ook mee met de Buitenspeeldag  op 8 juni?

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Jantje Beton