facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
mei 18, 2022
kijk live kijk live luister live

Opnieuw drie Fairtrade handjes uitgereikt in Venray

mei 13, 2022
Aan het begin van de fairtrade week mocht wethouder Jan Jenneskens weer drie ondernemers waarderen met een Fairtrade handje. Twee keer per jaar gaat een lid van het college van B&W met de Venrayse werkgroep Fairtrade op pad om zichtbaar te maken welke nieuwe bedrijven of organisaties aandacht aan eerlijke handel besteden. 
Opvallend dit keer is dat de drie ondernemers die het Fairtrade handje ontvingen uit een verchillende tak van ondernemen komen. Jumbo in het Brukske ontving als eerste het Fairtrade handje uit handen van wethouder Jan Jenneskens. Ook in het nieuwe pand verkoopt Jumbo eerlijke producten. Bijna alle supermarkten proberen het goede voorbeeld van de Venrayse Plusmarkt na te volgen. Dit is ook een landelijke ontwikkeling. De verkoop van eerlijke producten blijft in verhouding met het totale aanbod echter nog wat achter. Maar daar wordt aan gewerkt, ook door Jumbo in het Brukske.
 
Een tweede bezoek werd gebracht aan bureau Suyderland in het Kapelaanspad. Het kantoor van deze vastgoedondernemer biedt haar bezoekers eerlijke koffie en thee. Hier hoorde de werkgroep welke plannen deze ontwikkelaar heeft in het centrum van Venray. De wethouder drong er op aan bij deze verdere ontwikkeling ook zeker aandacht aan eerlijke handel te besteden.
 
Tenslotte werd de werkgroep onthaald door Johan Coppus van de nieuwe koffiebar Knisper. De nieuwe koffiebar in de Grotestraat, die eigendom is van Gijs Schapendonk, is nog maar een paar dagen open. Bekend was dat ook hier eerlijke producten geschonken zouden worden als een onderdeel van het duurzaamheidsbeleid dat Gijs Schapendonk in zijn bedrijven nastreeft. Knisper is voor de verspreiding van de fairtrade-gedachte een heel belangrijke plaats volgens wethouder Jenneskens, die met heel veel plezier ook hier het Venrayse handje aanbood.
 
Op dit moment wordt in de gemeente Venray door bijna 90 ondernemingen aandacht aan eerlijke handel besteed en de Venrayse horeca is hier een groot kartrekker van.
 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Werkgroep Fairtrade Venray
  • Bron artikel: Werkgroep Fairtrade Venray