facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
mei 18, 2022
kijk live kijk live luister live

Helga Cornelissen wint Limburgse Buutkampioenschap

april 23, 2022
helga cornelissen helga cornelissen

Op vrijdagavond 22 april vonden in theater 'De Oranjerie' te Roermond de eerder uitgestelde buutkampioenschappen plaats. Van de 7 kandidaten werd Helga Cornelissen (44) uit Oostrum uiteindelijk in de finale verkozen tot winnares van het Groot Limburgse buutkampioenschap. Het betrof de 49e editie van dit treffen.

Met haar lengte van 1.54 cm presenteerde zij zich als 'Lilly de Grote' en dreef vooral de spot met zichzelf in de 11 minuten durende voordracht. 

Naar schatting 200 mensen uit de gemeente venray waren speciaal met enkele bussen en diverse auto's afgereisd naar Roermond om de kampioenschappen bij te wonen en hun plaatselijke kandidaten aan te moedigen.  Zij waren in de Oranjerie getuige waren van haar overwinning.

Ook Luc Janssen uit Ysselsteyn debuteerde bij deze kampioenschappen.

Helga Cornelissen scoorde maar liefst 90 punten voor haar buut. De tweede plaats werd opgeeist door Conny Bruynaerts met 75 punten. Derde werd Maikel Sonnemans met 69 punten. 

Met het succes van Theo Nellen uit Heide van 10 januari 2020 heeft de gemeente Venray weer een waardige opvolger. Toen is de laatste finale geweest vanwege de coronabeperkingen. Hij heeft de trofee ruim 300 dagen lang in zijn bezit gehad.

Volgend seizoen wordt voor de vijftigste keer het buutkampioenschap gehouden in Sittard. 

 

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Misja Nabben
  • Bron artikel: Rob Claessens
  • Datum: zaterdag 23 april 2022
  • Tijd: 12.00 uur