facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Opbrengst eerste kistje asperges uit Oostrum voor Oekraïne

maart 09, 2022

FruitMasters heeft maandag het startsein gegeven voor het Nederlandse aspergeseizoen. Dat gebeurde met de veiling van het eerste kistje. Traditiegetrouw worden de opbrengsten van het eerste kistje geveild voor het goede doel. Dit keer gingen de opbrengsten naar de landelijke actiedag Samen in actie voor Oekraïne (giro 555).

Het eerste kistje asperges was ook dit jaar weer afkomstig van telers Peter en Angelique Jeuken de Swart uit Oostrum. Aan de Rosmolenweg hebben Peter en Angelique een teeltbedrijf met kassen en plastic tunnels. Daar telen zij specifiek vroege aspergerassen en aardbeien. Door de aanplant van diverse percelen, hebben Peter en Angelique veel ruimte en kunnen zij zo’n 5,5 ha. asperges telen vanaf begin maart.

Het kistje asperges werd dit keer geveild voor €310,-. FruitMasters verdubbelt dit bedrag en schenkt het totale bedrag van €610,- aan Giro 555, de landelijke actiedag Samen in actie voor Oekraïne.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Mts de Swart
  • Bron artikel: Nieuwstip
  • Datum: woensdag 09 maart 2022
  • Tijd: 15.42

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!