facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Lammetjesdag in Ysselsteyn trok duizenden bezoekers

maart 21, 2022
Lammetjesdag 2022 Lammetjesdag 2022 Omroep Venray

De derde editie van de Lammetjesdagen die herder Tineke op 19 en 20 maart organiseerde zijn een doorslaand succes geworden. Duizenden mensen, waaronder voornamelijk gezinnen met kinderen, trokken naar de boerderij in Ysselsteyn om te genieten van lammetjes, een speurtocht en andere activiteiten. Op beide dagen stond vóór de opening van 10:00 uur al een lange rij mensen te trappelen bij de ingang om naar binnen te mogen.

“De belangstelling was overweldigend en zelfs zo groot dat we vooral in de ochtend moeite moesten doen om alles in goede banen te leiden zodat de stallen niet overvol raakte", vertelt herder Tineke. "Bij iedere ingang stond er wel een vrijwilliger die in de gaten hield hoeveel mensen het hok binnengingen. Gelukkig hadden we op het erf en in de nabijgelegen loods tal van activiteiten georganiseerd zodat bezoekers zich uiteindelijk uitwaaierden over het hele terrein.

De demo schapendrijven met bordercollies trok de gehele dag door veel belangstelling. Bordercollie kenner en trainer Mathijs Cuijpers toonde het publiek hoe de honden, door een geringe blik of commando, de schapen keurig bij elkaar houden en van het ene naar het andere deel van het veld drijven. Tussendoor konden de toeschouwers allerlei vragen stellen over de honden en hoe ze getraind worden. Ook hier moesten we de lijntjes strak houden zodat zowel de schaapjes als de trainer tussendoor voldoende rust kregen."

Bij de schmink-wagen stonden kinderen in een lange rij om zich om te laten toveren tot vlinder, tijger of andere creatie. Ondertussen waren andere kinderen samen met hun ouder(s) marshmallows aan het roosteren boven een vuurtje, pluisten weer anderen pluizige uilenballen uit elkaar of keken naar de show van de goochelaar. En in de grote hoop zandbakzand die was uitgestort op het terrein konden de kinderen naar harte lust zandkastelen bouwen.

“Het was al met al een zeer geslaagd weekend”, voegt Tinke verder nog toe. “We hebben een drukke tijd achter de rug en veel mensen hebben hard gewerkt om dit allemaal mogelijk te maken. Daardoor kon wederom een groot publiek kennis maken met de Peelkudde en met de activiteiten op en rondom onze boerderij. Het is allemaal zeer zeker de moeite waard geweest en als het aan mij ligt organiseren we volgend jaar opnieuw een lammetjesdag.” Impressie Lammetjesdagen 2022

Lees ook: Bijzondere lammertijd: acht drielingen geboren bij Peelkudde Schaapsdrift

 

Stal in Ysselsteyn

 Fotocredit overzicht stal: Tineke Camps

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Omroep Venray
Gepubliceerd in Ysselsteyn