facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

10 maanden én 16 jaar voor man die Venrayse ondernemer afperste

december 02, 2021

Op 17 november 2021 verscheen een verdachte van afpersing van een ondernemer in Venray aan de rechter in Roermond. De rechter deed daarbij direct een uitspraak. De rechtbank veroordeelde de 32-jarige verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, tot 10 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Agent op locatie van afpersing

Op  4 november 2021, kwam het de wijkagent van Venray centrum ter ore dat er een ondernemer uit Venray door een man was afgeperst. De dag erna stapte de afperser opnieuw naar de ondernemer en liet hierbij een briefje achter met een telefoonnummer. Hiermee wilde hij kracht bijzetten aan de afpersing. Wat hij niet wist was dat op dat moment ook de wijkagent aanwezig was in het bedrijf omdat hij een gesprek had met de ondernemer. De wijkagent kreeg in de gaten wat er gaande was en zette vervolgens de achtervolging in en kon de verdachte op heterdaad aanhouden. Bij fouillering bleek de verdachte een nep vuurwapen bij zich te hebben. Het leek echter op een echt vuurwapen.

Verdachte gesingnaleerd voor Belgie. Zestien jaar gevangenisstraf.

Tijdens het vooronderzoek bleek dat de verdachte nog gezocht werd door de Belgische justitie.
De verdachte was in 2016 betrokken bij een delict waarbij een dodelijke slachtoffer is gevallen.
Hiervoor is de verdachte veroordeeld voor een gevangenisstraf van 5809 dagen ofwel 16 jaar.
De verdachte moet eerst de straf in Nederland uitzitten, daarna zal hij worden over gedragen aan België voor het uitzitten van de zestien jaar celstraf.

Gepubliceerd in Nieuws