facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Architect en oud-prins van De Piëlhaas Chris Colsen overleden

maart 15, 2022

Vrijdag 11 maart is de Venrayse architect Chris Colsen overleden. Colsen ontwierp veel objecten in het Venrayse. Zo kreeg hij in 1977 de opdracht om het nieuwe politiebureau aan de Leunseweg te ontwerpen. Ook het toenmalige tuincentrum Thuylshof aan de Langstraat komt uit zijn koker. Verder was hij mede-ontwerper van het wijkcentrum in de wijk Brukske.

 Ook buiten Venray kreeg hij opdrachten, zoals in 1987 voor het gebouw van de Rabobank in Overloon. Colsen kreeg het vak architect met de paplepel ingegoten door zijn vader Joop Colsen. Hij nam ook diens architectenbureau over.

De op 28 juli 1939 geboren Colsen, werd in 1965 bij De Piëlhaas uitgeroepen tot prins Chris I. Hij koos toen Tjeu Coenen en René Timmermans tot zijn adjudanten.

De afscheidsdienst van Chris Colsen vindt in besloten kring plaats.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..