facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Gemeente meet verkeersstromen in Landweert

maart 03, 2022

Vanaf maandag 7 maart tot en met zondag 13 maart hangen er camera’s op de invalswegen van Landweert: op de Kruidenlaan (ter hoogte van de sporthal), de Sleutelbloem en de Klaproos. Daarmee krijgt de gemeente een beter beeld van de verkeersstromen in het oostelijk deel van Landweert. Het is onderdeel van een verkeersonderzoek vanuit het project Oostverbinding.

Naar aanleiding van meldingen van bewoners, maar ook door de aanleg van de nieuwe verbindingsweg tussen de Henri Dunantstraat en Stationsweg (Oostverbinding), wil de gemeente graag samen met de bewoners en wijkraad de verkeerssituatie bespreken. Daarvoor is het noodzakelijk om eerst een goede uitgangssituatie in kaart brengen.

De camera’s brengen op basis van kentekens in kaart hoe de verkeersstromen door (de oostelijke helft van) Landweert lopen. De resultaten geven straks inzicht in de hoeveelheid verkeer, de verdeling auto’s, busjes en vrachtauto’s en het aandeel lokaal en doorgaand verkeer. Deze informatie gaat de gemeente gebruiken voor het bepalen van mogelijk nodige verbeteringen.

Het verkeersonderzoek duurt één week. De camera’s herkennen kentekens en verzamelen deze in een gesloten dataset. Er zit geen koppeling met NDW, RDW of een andere instantie. De gegevens zijn ook niet naar personen te herleiden. Na afloop van het onderzoek worden de gegevens vernietigd.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Google Streetview
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Datum: donderdag 03 maart 2022
  • Tijd: 14.49