facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Roemer legt bestuurscultuur Venray op tafel

februari 03, 2022
Gedeputeerde staten van Limburg heeft besloten dat gouverneur Emile Roemer op korte termijn met de 31 burgemeesters van zijn provincie gaat praten over de bestuurscultuur in hun gemeente. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de presentatie van een rapport over de Limburgse bestuurscultuur afgelopen vrijdag in Maastricht. 

Volgens de resultaten in het onderzoeksrapport oefenen Limburgse bestuurders hun macht niet altijd uit door gematigdheid en terughoudendheid. Ook wordt er te weinig tegenspraak georganiseerd of mogelijk gemaakt. 

De commissie onderzocht in totaal 286 vertrouwelijke meldingen van 144 personen bekeken over vermeende integriteitsschendingen. Bijna 40 procent daarvan had betrekking op de provincie, 45 procent op gemeenten, 10 procent op zowel een gemeente als de provincie en vijf procent op het waterschap. 

In het rapport is onder meer Venray genoemd onder de gemeenten waaruit relatief de meeste meldingen kwamen. Wanneer Roemer om tafel gaat met de burgemeester is nog niet bekend. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Provincie Limburg
  • Bron artikel: Provincie Limburg
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..