facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Interview met Dylan Haegens over nieuwe film: ‘We proberen mensen te laten lachen en aan het denken te zetten.’

juli 08, 2024

Vanaf woensdag 10 juli is de nieuwe film ‘Superkrachten voor je hoofd’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Afgelopen zaterdag vonden daarbij de premières plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en in Schouwburg Venray. Onder andere Dylan Haegens, Elise Schaap en - schrijver van het gelijknamige boek - Wouter de Jong werkte aan deze film.

Het verhaal van de film speelt zich af rondom de jongen genaamd Lef. “Het is een onzekere, manke jongen.” aldus Dylan Haegens. Vlak voor de premiére in de Schouwburg spraken we met hem over de lancering. “Er is een iemand die hem kan genezen, en dat is zijn grote voorbeeld: superheld Helix. Die wil Lef heel graag ontmoeten, maar dat mag eigenlijk niet van zijn overbezorgde ouders. Maar dat verandert wanneer zijn stoere en rebelse oma weer in beeld komt”.

Het verhaal in deze film is echter verschillend als die van de door Wouter de Jong geschreven bestseller. “Je hebt natuurlijk boeken die echt verfilmd kunnen worden, maar het boek ‘Superkrachten voor je hoofd’ is meer een doe-boek met challenges en tips om eigenlijk je eigen superkracht te ontdekken”, legt Dylan uit. “Er zijn 15 verschillende hoofdstukken of thema’s zoals fantasie, creativiteit, angsten etc. Dus het is niet een fictief verhaal. Rondom dit boek hebben we een verhaal bedacht. Dus mijn vrouw Marit en Wouter de Jong hebben een nieuw script geschreven met de handvaten die uit je het boek meekrijgt. Een nieuw verhaal, maar wel geïnspireerd op het boek”.

Hoewel de titel van de film erg spannend en lijkt alsof er veel actie bij komt kijken, ligt dat toch een klein beetje anders. “Het is in ieder geval geen Marvel-achtige stijl. We hebben een soort Disney Pixar vehaal proberen te vertellen.”, geeft Dylan als voorbeeld. Maar: “Er komen zeker superhelden en superkrachten in voor en het thema komt ook zeker voorbij, maar we proberen mensen ook te laten lachen en aan het denken te zetten”.

Op eerdere premières in de Jaarbeurs in Utrecht en een week eerder in attractiepark Duinrell waren de eerste reacties erg positief. Dylan vertelt trots over alle reacties die hij heeft gehoord: “Vandaag was het dus echt indrukwekkend. Duinrell was een wat kleinere voorpremière met een mannetje of tweehonderd, maar vandaag zijn er bijna tweeduizend mensen gespreid over de zalen gekomen. Ook echt gigantisch grote zalen. Dat heeft wel impact en tot nu toe zijn alle mensen die ons aanspreken helemaal lyrisch en super positief, dus dat is wel erg mooi om te horen”, aldus de Youtuber.

Naast deze film staan er ook nog andere projecten op de planning waar we naar uit kunnen kijken. “Naast YouTube doen we natuurlijk nog een hoop. Naast deze film komt er ook nog een tv-serie die we in september gaan lanceren. Dat is een comedyserie voor kinderen.”, aldus Dylan. Deze serie zal op NPO Zapp worden uitgezonden. Maar dat is nog niet alles: “En we zijn nog bezig aan een serie voor NPO 3. Die is voor een wat oudere doelgroep. En na dit is het dan ook wel even genoeg met ook YouTube wat er nog bij komt”, zegt hij lachend.

Het volledige interview met Dylan is terug te zien en te luisteren via de social media kanalen van Omroep Venray. De trailer van ‘Superkrachten voor je hoofd’ is te vinden op het YouTube kanaal van Dylan Haegens.

 Bron foto: Haegens Media

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Haegens Media
  • Bron artikel: Hargens media/Omroep Venray
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws